DEVENTER – Het is alweer een week geleden, maar het besef dat Koekstad Radio binnenkort op iedere wekkerradio, autoradio of radio met een antenne te ontvangen is in Deventer begint nu eindelijk een beetje te landen.

Vorige week dinsdag was de FM veiling voor kleine etherfrequenties voor commerciële lokale radiostations in Nederland. Koekstad Radio deed hier ook aan mee. Zij wilde de FM frequentie die voor Deventer werd geveild, namelijk 94.4 FM.

Na zes spannende uren werd duidelijk dat de jonge omroep de etherfrequentie binnen had. Koekstad Radio is al op alle DAB+ radio’s te ontvangen in de auto en thuis, maar een FM frequentie is bereikbaar voor iedereen met een huis-, tuin-, keuken- en autoradio.

Jeroen Schoppema, eigenaar van Koekstad Radio, vertelt: “Radio maken gaat bij mij wel heel ver terug. Ergens halverwege jaren tachtig bouwde een handige vriend een kleine illegale radiozender. Op donderdagochtend hing ik dan een antenne uit het raam en begon met presenteren. Totdat 3 weken later een mevrouw voor de deur stond en vroeg of hier ene Jeroen woonde. Mijn moeder zei ja en antwoorde de vrouw waarom ze dat vroeg. Nou hij drukt Hilversum 3 bij ons van de radio. Nu bijna 40 jaar later, mag het legaal.”

Sinds oktober 2021 zendt Koekstad Radio uit. Eerst alleen online, een maand later via AM 675 en sinds 7 weken ook in de ether in de hele Stedendriehoek op DAB+ kanaal 6D. En vanaf juli dus ook op 94.4 FM.

“We hebben een mooi team, bestaande uit 15 gedreven DJ’s. Muziek vanaf de jaren 70 tot heden, het Go Ahead Eagles programma “Code Rood Geel” en springen in op lokaal nieuws. Vorige week hadden we Caroline v/d Plas in de uitzending, maar ook een dame die een cursus organiseert. Als het maar lokaal is. Veel ondernemers uit Deventer hebben al een reclamespot op Koekstad waarmee ze op een andere manier hun klanten bereiken. Wij kunnen een mooie combinatie maken met de krant (het Deventer Nieuws), onze sterke online nieuwsportal (hetdeventernieuws.nl) en Koekstad Radio. Hiermee bereiken we 437.000 mensen”, aldus Jeroen.

Waarschijnlijk kun je vanaf half juli Koekstad Radio al beluisteren via de FM. Ergens in de maand juli wordt de FM frequentie 94.4 feestelijk geopend.

Vorig artikelEen avond met sopraan Francis van Broekhuizen op 6 juli bij Boekhandel Broekhuis
Volgend artikelAanvaller Adekanye zevende versterking Go Ahead Eagles