DEVENTER – Op vrijdag 3 juni opende de Flint zijn eigen atelier. De opening was tevens de feestelijke afsluiting van het kunstproject waarbij een groot kunstwerk werd onthuld.

Een maand lang werkten alle leerlingen van obs de Flint aan een gezamenlijk kunstwerk dat een volledige wand van het atelier vult. Onder leiding van kunstdocente Floor Coolsma creëerden de kinderen een kunstzinnige weergave van een stad en zijn omgeving waar elke leerling een eigen aandeel in had.

Coolsma vertelt: ‘Met alle groepen is er gewerkt aan een deel van het kunstwerk. Elke groep kreeg zijn eigen opdracht die bijdroeg aan het creëren van het kunstwerk. De reacties van de kinderen op het eindresultaat zijn fantastisch. Ze zijn trots op hun eigen aandeel en op de manier waarop het kunstwerk tot stand is gekomen.’

Ook ouders en kinderen waren benieuwd naar het eindresultaat. Via een kunstroute door de school, waar kunstwerken van leerlingen tentoon werden gesteld, kwamen ouders en kinderen terecht bij het atelier. ‘De opkomst was geweldig. Veel ouders en kinderen hebben de kunstroute gelopen. We hebben samen met ouders en kinderen genoten van de feestelijke opening’, aldus adjunct-directeur Annemie Kok.

Met de opening van het atelier gaat niet alleen een wens van de Flint in vervulling. Nancy Stegeman, directeur van de Flint, zegt hierover: ‘De wens om een leeg lokaal om te toveren tot een creatieve ruimte kwam tot stand in samenwerking met kunstcircuit Deventer. Al snel kwam het plan om samen met een kunstenaar een kunstwerk te maken, zodat de ruimte direct creativiteit uitstraalde. Zo ontstond de samenwerking met Floor Coolsma die heeft geleid tot dit prachtige eindresultaat. Mooie bijkomstigheid is dat niet alleen onze eigen leerlingen gebruik kunnen maken van deze ruimte, maar ook de leerlingen van IKC de Steenuil. Nu het atelier geopend is hopen we dat er veel creatieve lessen in gegeven gaan worden.

Vorig artikelKarin Slaughter komt signeren bij Boekhandel Broekhuis
Volgend artikelWilhelminamonument Schalkhaar vindt zijn nieuwe plek