DEVENTER – In Deventer geldt vanaf dinsdag 5 juli 2022 10:30 uur een noodverordening om de blokkades bij de distributiecentra te beëindigen. De noodverordening geldt voor de distributielocaties van Coop aan de Solingenstraat, van de Aldi aan de Birnieweg, en van de Sligro aan de Nering Bögelweg, alle te Deventer.

Op maandag 4 juli deden de burgemeesters van Zwolle, Raalte en Deventer al een dringende oproep aan de protesterende boeren om de blokkades om 20:00 uur op te heffen. Daar werd geen gehoor aan gegeven, ook niet in Deventer.

De politie geeft de boeren de mogelijkheid om uit eigen initiatief met hun trekkers te vertrekken. Mocht hier geen gehoor aan gegeven worden, dan kan de politie op basis van de noodverordening ingrijpen om de blokkades op te heffen.

Bekijk de noodverondening: Noodverordening boerenprotesten 5 juli 2022 (pdf).