DEVENTER – Hoe kan je goed met een computer omgaan, hoe surf je veilig op internet en hoe vraag je een DigiD aan? Dit en nog veel meer leer je tijdens de cursussen die de Bibliotheek Deventer gratis aanbiedt. Een mooie kans om digivaardig te worden deze zomer.

Klik & Tik

Tijdens de basiscursus Klik & Tik wordt aandacht besteed aan onder andere het internet opgaan, websites bekijken, e-mails en bijlagen openen, versturen en bewaren. De cursus bestaat uit 6 lessen van 2 uur en start op donderdagochtend 21 juli om 10.00 uur in Bibliotheek Centrum. Er zijn nog enkele plekken vrij, dus aanmelden kan nog steeds.

SeniorWeb

In samenwerking met SeniorWeb is het mogelijk om gratis online cursussen te volgen. Dat kan variëren van een cursus leren werken met e-mail tot foto’s beheren en bewerken op de tablet. Meer informatie over de cursussen is te vinden op www.bibliotheekdeventer.nl/seniorweb. De SeniorWeb-cursussen zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de bibliotheek. Wel is registratie eerst nodig. Dit kan door te bellen of een mail te sturen.

Oefenplein

Voor iedereen die graag meer ervaring op wil doen met internet, smartphone of tablet, maar geen hele cursus wil volgen is er het Oefenplein. Je gaat zelf aan de slag, maar er is hulp van ervaren begeleiders als dat nodig is. Zij kunnen bijvoorbeeld helpen bij foto’s bewerken of videobellen. Maar ook bij het plaatsen van een advertentie op Marktplaats, het boeken van een vakantie of het downloaden van een app op je telefoon. Ook voor ondersteuning bij een online cursus van Seniorweb kun je op het Oefenplein terecht. Voor allerlei vragen op digitaal gebied en ook leren hoe deze kunnen worden opgelost is het Oefenplein in de Bibliotheek Keizerslanden, op dinsdag van
9.00 tot 13.00 uur geopend.

Aanmelden

Neem contact op met de Bibliotheek Deventer voor meer informatie of voor het aanmelden voor een van de cursussen. Dit kan via telefoonnummer 0570 – 675700 of mail naar digitaalhuis@bibliotheekdeventer.nl. Langskomen bij een van de vestigingen kan natuurlijk ook.

Geen tijd om er deze zomer bij te zijn? De Bibliotheek biedt in het najaar weer nieuwe cursussen aan.