DEVENTER – Voor thuisblijvers èn vakantiegangers van elders is er genoeg te doen bij de Ulebelt deze zomer. Voor kinderen is er een Huisjesroute uitgezet over het terrein van de Ulebelt. Aan de hand van een fotospeurtocht kunnen kinderen 17 huisjes opzoeken. Bij elke huisje is een letter verstopt, die uiteindelijk een zomerse zin oplevert. We verloten elke week een 50-natuurdingen-boek onder de goede inzenders!

Meer kinderpret

Beide natuurspeelplekken bij de Ulebelt zijn heerlijke plekken om in en met natuur te spelen (en in de schaduw!). Lekker ravotten met water en zand, verstoppen achter de heuvel of rennen over de paadjes en door de tunnel. En uiteraard is er altijd wel een konijn of geit die graag geaaid wil worden. Ga gerust kijken in de knuffelweide of in de stallen wat de dieren doen. En kom je ook meedoen met wedstrijdjes Stoepranden, op 19 juli of 18 augustus (alleen niet bij te heet weer)? Of meld je aan voor de workshop Avonturenstok maken voor kinderen, op 9 augustus.

Biodiversitour

Voor jongeren en volwassenen is de wandelroute Biodiversitour te lopen: een inspirerende wandeling langs fraaie bloemen, planten en handige toepassingen van biodiversiteit. Onderweg krijg je tips hoe je in eigen tuin of balkon kan zorgen voor meer biodiversiteit (meer variatie en meer leven in je tuin), maar ook hoe je je tuin meer klimaatproof kan maken. Met toenemende hitte en regenwateroverlast geen overbodige luxe! In de tuinen van de Ulebelt zie je al mooie voorbeelden hoe het ook kan. Je kan de route per app of via papier lopen, zie website voor details.

Vers en smakelijk

Daarnaast is er elke woensdagmiddag gelegenheid om dagverse producten te kopen bij de boerderijkraam, net geoogst van eigen land. Ook prachtige boeketten vind je hier. De kraam is open van 12.30-16.30 uur.

Moe van spelen en rondkijken? Het terras bij het hoofdgebouw is open op doordeweekse dagen en staat garant voor heerlijke koffie, thee en ijsjes. Zomervakantie bij de Ulebelt: voor elk wat wils!

Alle details over het zomerprogramma staan op de website www.ulebelt.nl vermeld.