DEVENTER – Kinderen kunnen weer spelen en kastelen bouwen in een gigantische zandbak op het Grote Kerkhof. Op 20 juli gaat de zandbak open. Grote mensen kunnen op de rand van de zandbak plaatsnemen, of op 1 van de omliggende terrassen.

De hele schoolvakantie spelen

De zandbak is tijdens de zomervakantie bij goed weer elke dag geopend. De toegang is gratis voor iedereen. Kinderen kunnen eigen emmertjes en schepjes meenemen. Door de nieuwe inrichting van het Grote Kerkhof, staat de zandbak dit jaar wel op een andere plek.

Lebuinuspleinen

De gigantische zandbak op het Grote Kerkhof is een initiatief van de gemeente Deventer. Dit is onderdeel van project Lebuinuspleinen. De afgelopen jaren is de zandbak neergezet om het Grote Kerkhof tot de verbouwing levendig te houden. Vanwege het grote succes komt de zandbak dit jaar – na de herinrichting – nog een keer terug.

Informatie

Meer informatie over de herinrichting Lebuinuspleinen vindt u op www.deventer.nl/lebuinuspleinen.

Vorig artikelHet Lange Lied van de Nachtegaal in theater MIMIK
Volgend artikelWillem Vink van SV-GAE vertelt over de pendeldienst van Go Ahead (audio)