DEVENTER – Het gratis toegankelijke Festival Old Dèventer is op woensdag 31 augustus in het Worpplantsoen. Het is de 9e editie van dit unieke openluchtfestival voor thuiswonende en in tehuis wonende senioren. Vanaf 13.00 uur, als het terrein opengaat, is er al muziek en vertier. Bij de ontvangst krijgt iedereen een gratis glaasje ‘pik-an-de-lippe’ aangeboden. De voorstelling is van 14.00 tot 16.00 uur en wordt gepresenteerd door revuester en zangeres Lily Kok. Zij vervangt daarmee Good Old Tonny Leerink die eerder dit jaar is overleden. Tonny en Lily deelden ruim 60 jaar hun artiestenbestaan.

 De bezoekers worden vanaf 13.00 uur op kolderieke manier ontvangen door het theater duo Aangewaaid. Lily Kok opent de voorstelling om 14.00 uur met een muzikaal eerbetoon aan Tonny Leerink. Samen stonden zij veelvuldig op het podium met artiesten als Rita Corita, André van Duin, het Cocktail Trio en de Mounties. In de jaren 60 en 70 stond ze in de Snip en Snap Revue van Renee Sleeswijk. Met haar Delta Combo brengt Lily Kok een ode aan Willeke Alberti, Ria valk, Conny van den Bosch, etc. en neemt daarmee afscheid als zangeres.

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Muziekkoepel Nering Bögel is er een speciale Deventer Muziek Quiz waaraan alle bezoeker mee kunnen doen.

Na de pauze is het podium voor het trio Small Talk die met een wervelende show de tijden van de Arbeidsvitaminen op de radio Hilversum 2 (vanaf 1946) doet herleven. Zanger/gitarist Emilio maakte een aantal jaren geleden in zijn eentje het Worpplantsoen al gek, dus dat gaat wat worden.

Geheel volgens traditie krijgen bezoekers na afloop een gratis kop kruudmoes aangeboden, bereidt naar origineel recept. Rond de koepel staan 500 klapstoelen klaar en er is een vak voor rolstoelen, scootmobielen of eigen stoeltjes. Wil je verzekerd zijn van een zitplaats, reserveer dan een stoeltje voor 1 euro via mail: reserveren@muziekkoepelworp.nl. Het reserveren van stoeltjes start op woensdag 17 augustus. Nabij het IJsselhotel is een standplaats ingericht voor busjes en taxi’s. Voor actuele informatie zie: www.muziekkoepelneringbogel.nl.

Vorig artikelHet Veteranencafé terug naar de dinsdagavond
Volgend artikelBank voor de Voedselbank Deventer