DEVENTER – Zaterdag 17 september vindt de 2e editie van Klassiek met een Twist plaats tussen 14.30 en 20.45 uur. Klassieke muziek, maar dan net even anders. Leuk voor iedereen van jong tot oud én zeker ook voor gezinnen. Er zijn kleine concerten, workshops, Deventer Maestro waar je zelf kunt dirigeren en nog veel meer. Muzikanten komen uit binnen- en buitenland waaronder een ensemble van professionele Oekraïense muzikanten die nu in Deventer wonen. Na het middagprogramma gaat het programma ’s avonds door.

Feestelijk slotconcert met Frommermann in Zwarte Silo
Het festival sluit om 19.30 uur af met een feestelijk programma met de grootste hits van de Close Harmonyformatie Frommermann.

In 2005 vonden zes muzikale vrienden elkaar in hun liefde voor de Comedian Harmonists. In opdracht van het Grachtenfestival brachten zij dat jaar een avondvullend programma dat de muziek van het in 1935 door de nazi’s verboden ensemble weer stem gaf.

Met veel plezier en navenant succes gaven zij zich over aan die heerlijke melange van melancholisch stemmende vocale virtuositeit, die de wereld veroverde tijdens de donkere dagen waarin het naziregime het levenslicht zag. Als eerbetoon vernoemden zij zich naar de oprichter van hun idolen, en zo zette Frommermann zijn eerste schreden op het vaderlandse muziekpodium.

Inmiddels zijn we zeventien jaar verder. Duizenden repetities, talloze memorabele concerten, radio- en televisieoptredens en buitenlandse reizen liggen achter ons. Het repertoire verbreedt en verdiept zich nog altijd. Zangers en pianisten zijn gegaan en gekomen, maar de vreugde van het eerste uur is nog altijd springlevend. Het feestelijke programma met de grootste hits van zeventien jaar Bühnenfreude is daar het levende bewijs van!

Alle optredens zijn vrij toegankelijk, een gift is welkom.

Zie voor het programma en blokkenschema: www.klassiekemuziekdeventer.nl

Graag vooraf aanmelden voor Deventer Maestro via www.deventerkamerorkest.nl

Vorig artikelRashaan Fernandes mist twee wedstrijden door schorsing
Volgend artikelNV Bergkwartier opent de deur van het oudste stenen woonhuis van Nederland