DEVENTER – Spellenwinkel Koning Willem houdt voor de tweede keer het Nederlands kampioenschap Koehandel. Na drie voorrondes op verschillende locaties in Deventer, wordt de finale op 18 september in de winkel aan de Kleine Overstraat gehouden.

Vraag het aan de Nederlander: een spel spelen staat altijd in de top vijf als een belangrijk ingrediënt voor een gezellige avond wordt gevraagd. Om die reden houdt spellenwinkel Koning Willem regelmatig speltoernooien. Er wordt gestreden, er is fanatisme, maar er hangt voornamelijk een fijne sfeer. In de spellenwinkel werden onder meer voorrondes gehouden voor het Nederlands kampioenschap Catan, het NK Ticket to Ride, het wereldkampioenschap monopoly en het Deventer kampioenschap poker.

Koehandel is een kaartspel dat het competitieve in spelers naar boven haalt. Het heeft een hoge pestfactor, is een beetje tactisch, leent zich goed om flink te bluffen, maar is vooral erg leuk. Dat is waarschijnlijk een van de redenen dat de eerste editie van het NK in 2013 al heel snel was volgeboekt en er tientallen spelers op de wachtlijst moesten worden gezet.

Voordat de finale bij Koning Willem wordt gespeeld, worden er drie voorrondes afgewerkt bij drie Deventer horecabedrijven: Glas in Lood (1 september), Coffee Together (8 september) en Café Persee (15 september). Inschrijven kan tot en met 26 augustus via info@koning-willem.com met als extra vermelding je voorkeurslocatie

Vorig artikelVooruitblik Go Ahead Eagles – PSV van zaterdagavond
Volgend artikelBrand in de Deventer binnenstad, luister hier naar de woordvoerder (audio)