DEVENTER – Herman Klunder, 85 jaar, en Grada Klunder-Hendriks, 79 jaar, vierden op 6 september hun 60 jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Ron König kwam afgelopen woensdag op de koffie om het diamanten bruidspaar te feliciteren.

Herman Klunder heeft in zijn werkzame leven altijd in de bouw gewerkt als o.a. vloerenlegger. Zijn vrouw heeft ook altijd hard gewerkt, maar was vooral badjuffrouw in Deventer en omstreken.

Beide hebben ze zich meer dan 25 jaar ingezet als vrijwilligers voor de gehandicapte sport.  Mevrouw Klunder is één van de oprichters van de Deventer Reddingsbrigade geweest.

Samen hebben ze 3 kinderen, en 7 kleinkinderen,  en 4 achterkleinkinderen.  Nu ze beiden niet meer werken hebben ze nog wel veel hobby’s. Herman Klunder vist graag en staat vaak te kokkerellen, terwijl Grada Klunder veel zwemt, puzzelt en wandelt. Samen mogen ze graag na de camping gaan in Olst​ waar ze al 52 jaar hun stekkie hebben.