DEVENTER – Op het vroege tijdstip van 12:15 uur speelt Go Ahead Eagles morgen in de eigen Adelaarshorst tegen FC Emmen. Het zal de eerste keer ooit worden dat beide teams in Eredivisieverband tegenover elkaar staan.

De Drentse promovendus behaalde in het huidige seizoen vier punten uit de eerste zes duels. Het team van René Hake mocht vorige week vrijdag op bezoek bij FC Volendam de eerste driepunter van voetbaljaargang 2022/2023 begroeten (2-3). “Natuurlijk was er enige opluchting na de zege op FC Volendam”, zegt de hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. “We wilden graag van ‘de nul’ op de ranglijst af en dat is gelukt. Toch hebben we snel weer het vizier op de volgende wedstrijd gericht. Want de eerste overwinning van het seizoen is een mooi gegeven, maar één zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer.” Die volgende wedstrijd wordt dus morgen in De Adelaarshorst gespeeld tegen FC Emmen. “Emmen heeft een vrijwel vergelijkbaar team als vorig seizoen”, weet Hake. “Dat is voor een team een voordeel als je net bent gepromoveerd. Er zit structuur in het elftal en daarnaast hebben ze met Mark Diemers en Richairo Živković twee spelers aangetrokken die iets toe kunnen voegen. De afgelopen jaren kenmerkt FC Emmen zich door een herkenbare manier van spelen, zowel in de Eredivisie als in de Keuken Kampioen Divisie.”