DEVENTER – Bewegen is goed voor iedereen, maar ben je behandeld aan een hart- of vaataandoening of heb je diabetes dan is het juist belangrijk, maar ook spannend of angstig. Hart in Beweging Deventer biedt de mogelijkheid om onder veilige omstandigheden aan je conditie te werken, weer vertrouwen te krijgen in je lijf en met lotgenoten je ervaringen te delen en plezier te hebben. De hartfunctie verbetert als je meer gaat bewegen. De hartslag in rust wordt lager, waardoor uw hart minder wordt belast en je conditie zal toenemen.

Bewegen in groepsverband is leuk en motiverend. Je sport onder deskundige begeleiding. Deze ziet erop toe dat je niet te veel, maar ook niet te weinig, inspant. Bij de sportgroepen van Hart in Beweging Deventer ben je er zeker van dat de begeleider goed op de hoogte is van de mogelijkheden van de deelnemers. Belangrijk zijn ook de psychische aspecten van bewegen. Bewegen geeft zelfvertrouwen waardoor de angst voor inspanning verdwijnt. Bovendien kan de omgang met sportieve lotgenoten u veel idee├źn opleveren over andere activiteiten, het verruimt uw horizon.

Na afloop van het sporten kunt je, onder het genot van een drankje, nieuwe sociale contacten opdoen en oude contacten verstevigen. Dit kan heel gezellig zijn.

Waarom sporten bij Hart in Beweging Deventer?

  • Je voelt weer lekker na een uurtje sporten. Door de specifieke oefeningen en spelvormen ontdek je dat je opnieuw tot behoorlijke lichaamsinspanningen in staat bent en het geeft je weer vertrouwen in je lichaam.
  • Iedereen doet mee op zijn/haar niveau. Je voelt je veilig en krijgt plezier in bewegen.
  • Veiligheid, beweging en sportplezier staan daarbij voorop. Bij Hart in Beweging Deventer wordt gesport onder begeleiding van gediplomeerde Sportleiders/Fysiotherapeuten en Verpleegkundigen.
  • Beweging en sportplezier zijn belangrijker dan prestatie en competitie.
  • Doordat je steeds met dezelfde groep sport ontstaat er een binding en ben je gemotiveerder om naar de sportavond te gaan.
  • Elke 3e donderdag van de maand kun je met een groep een wandeling maken.

 

Meer informatie of aanmelden: https://www.hartinbewegingdeventer.nl/lidmaatschap