DEVENTER – Afgelopen zaterdag organiseerde Koekstad Radio 94.4 fm, hét lokale commerciële radiostation voor Deventer, een lokale actiedag voor de Voedsel-, Kleding- en Speelgoedbank. Inwoners uit Deventer en omgeving konden die dag levensmiddelen, kleding en speelgoed inleveren bij de radiostudio.

Het was een enorm succes. De hele dag reden auto’s af en aan op het Gasfabriek terrein. Ook konden er plaatjes aangevraagd worden voor een geldbedrag en kon er geboden worden op diverse items.

Neus in de boter

Wethouder Rob de Geest en Liesbeth Grijsen kwamen ook langs in de studio om meer info te geven over hulp die de gemeente Deventer kan bieden aan mensen die door de hoge energietarieven en inflatie de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. Omdat het zo druk was, hielpen zij mee met uitladen van kleding en levensmiddelen, ze vielen echt met de neus in de boter. Liesbeth Grijsen vertelde ontroerd te zijn door het overweldigende succes en vele spullen die werden ingeleverd.

Supermarkten

Diverse supermarkten, Jumbo Boreel, Jumbo Johan Mensink, Jumbo Hans Kok, Plus Jeroen Kolkman, Plus Joffrey ter Horst en Spar City Deventer, doneerden een volle krat met levensmiddelen. Jumbo Johan Mensink uit Bathmen doneerde zelfs 4 volle kratten!

Platen voor geld

Ook werden er veel platen aangevraagd voor een kleine donatie. In totaal werd er voor € 2.583,- gedoneerd door inwoners en bedrijven. “Een zeer geslaagde actie, die Koekstad Radio 94.4 fm organiseerde”, zei Munda Bouwmeester van de Voedselbank. Ook Ruben Brinkman, Hendrik Niezen en Joke van Belsen van de Kleding- en Speelgoedbank waren erg blij verrast dat er zoveel mensen, ondanks het slechte weer, de moeite hebben genomen om kleding, boodschappen en speelgoed te komen brengen. Deventer, heel erg bedankt!