DEVENTER – Op 8 oktober is de jaarlijkse ‘Dag van de Palliatieve Zorg’. Er wordt aandacht besteed aan zorg aan mensen die niet meer kunnen genezen. Dit jaar organiseert Hospice De Winde vanuit het Netwerk Palliatieve Zorg Salland een open dag voor belangstellenden op zaterdag 8 oktober van 11.00 tot 16.00 uur.

Palliatieve zorg is de zorg die men krijgt als genezen niet meer mogelijk is. De zorg is in deze fase erop gericht om klachten en problemen zo veel mogelijk te voorkomen of te verminderen. Daarnaast zorgen wij ervoor om het laatste stukje zo comfortabel mogelijk te maken. Tijdens de internationale ‘Dag van de Palliatieve Zorg’ is er aandacht voor bewustwording rondom het thema ‘De dood, nu praten over later. Praat erover, niet eroverheen.’

Open dag

Hospice de Winde is een kleinschalige verblijfplek voor mensen in de laatste levensfase. In deze periode van afscheid, bieden professionals en vrijwilligers ondersteuning aan gasten en hun naasten.

Op zaterdag 8 oktober van 11.00 uur tot 16.00 uur opent Hospice De Winde haar deuren voor alle belangstellenden. Het hospice is die dag voor iedereen toegankelijk en er is geen aanmelding nodig. Zorgprofessionals en vrijwilligers laten de huiselijke omgeving zien, laten u kennismaken met de werkwijze binnen het hospice en u bekijkt een film over het verblijf in een hospice. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen. Kom vooral langs en maak kennis met deze bijzondere plek.

Wanneer: zaterdag 8 oktober 2022
Tijd: 11.00 – 16.00 uur
Waar: Hermelijn 2, Deventer
Meer informatie: Hospicedewinde.nl/over-de-winde/open-dag