DEVENTER – Na een weekend zonder Eredivisievoetbal gaat de bal zaterdagavond weer rollen op het hoogste Nederlandse voetbalniveau. In de eerste wedstrijd na de interlandbreak gaat Go Ahead Eagles op bezoek bij Ajax. Voorafgaand aan het interlandweekeinde sloot de ploeg van René Hake het eerste blok van zeven competitiewedstrijden af met zeges op FC Volendam en FC Emmen, waardoor het als nummer 13 van de ranglijst afreist naar de regerend landskampioen.

René Hake constateert tevreden dat de ziekenboeg van Go Ahead Eagles inmiddels volledig leeg is gestroomd en hij daardoor met een fitte selectie af kan reizen naar Amsterdam: “Dat is een mooi gegeven. Nu is het zaak dat iedereen ook fit blijft. Het seizoen is nog lang, dus we hebben iedereen voor de volle honderd procent nodig. Ik ben in ieder geval blij dat we weer meer mogelijkheden hebben om te kiezen. Op dat vlak staan we er dus redelijk goed op.” Vorig seizoen wist Go Ahead Eagles een historisch punt te pakken in de Johan Cruijff ArenA (0-0). Het was bovendien de laatste keer dat Ajax in Eredivisieverband niet tot scoren wist te komen. Het is dus bewezen dat er altijd een kans ligt om te stunten, maar René Hake blijft ook realistisch: “We zullen tegen Ajax hoe dan ook worden teruggedrongen. Ik verwacht dat we veel zullen moeten verdedigen op eigen helft. Dat moet je als team én als individu goed doen, dat is een voorwaarde. Willen we kans maken op een resultaat, dan moeten we zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven. Ons streven is altijd om een resultaat te halen. Ook op bezoek bij Ajax, hoe lastig dat ook is.”

Ajax – Go Ahead Eagles staat morgenavond onder leiding van scheidsrechter Alex Bos. Go Ahead Eagles wordt ondersteund door 73 supporters in het uitvak van de Johan Cruijff ArenA, waar om 20:00 uur wordt afgetrapt.

Vorig artikelDe Pop-up Kultuur Kapsalon op 1 oktober
Volgend artikelZondag Modezondag in de Deventer binnenstad