DEVENTER – Op zaterdag 17 september is het World Cleanup Day 2022. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven vrijwilligers in ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! In Deventer gaan de duikers ven Duikvereniging NoBaToWa het water in om de Rielerkolk schoon te maken.

De Deventer Schoon Familie ondersteunt deze actie natuurlijk van harte. Want jammer genoeg komt er nog steeds veel zwerfafval in het water terecht. Dat is de duikers van NoBaToWa een doorn in het oog. Daarom nemen ruim tien leden van de vereniging op World Cleanup day een duik in de Rielerkolk om daar zwerfafval op te duiken. Ze doen dat dit jaar voor de tweede keer.

Verbazingwekkend veel troep

Rond 10.00 uur nemen de deelnemers de eerste duik. Bram Damen van de DSF: ‘Schoonmaken onder water is wel bijzonder. Het is verbazingwekkend hoeveel troep er helaas ook in het water ligt. Vorig jaar vonden we veel onderdelen van fietsen, een deel van een cola-automaat en gewoon veel zwerfafval. De duikers zien onder water ook nog stukken van het oude Rieler zwembad. We zijn heel blij dat de duikvereniging ook dit jaar weer wil gaan opruimen.’

Als de duikcondities niet in orde zijn (dat kan bijvoorbeeld door het voorkomen van blauwalg, of intensieve regen waardoor het water troebel is) wordt de actie verplaatst naar een andere dag.

Vorig artikelAvond voor kinderen met een beperking en pannenkoekenfeest
Volgend artikelNPO radio2 collectebus stopte vanochtend bij het Deventer Ziekenhuis