BATHMEN – Sinterklaas en zijn 15 Pieten komen op zondag 13 november 2022 eindelijk na 3 jaar weer aan per boot over de Schipbeek. Om omstreeks 13.00 uur meert de pakjesboot aan bij de Koersenbrug aan de Gorsselseweg te Bathmen.

Vanaf 12.45 uur zijn al een aantal Pieten aanwezig. Op spectaculaire wijze zullen ze de aanleg stijger in gereedheid brengen. De overige Pieten komen vanuit het dorp en met de boot naar de Koersenbrug. Sinterklaas maakt zich wat zorgen over de temperatuur in de huizen in Nederland en heeft voor de Pieten al enkele oplossingen bedacht.

De Pieten zullen de Sint verrassen. Nadat Sint voet aan wal heeft gezet wordt hij welkom geheten door Burgemeester R.König. Hierna gaat de sint met muzikale begeleiding van Muziekvereniging Orpheus Bathmen naar het Cultuurhuus Braakhekke aan de Schoolstraat.

De route is Gorsselseweg, Brink langs Boode, Schoolstraat, Cultuurhuus.  Aankomst tegen 14.00 uur. In het Cultuurhuus kunnen de kinderen t/m groep 4 niet alleen de Sint een handje geven, maar ook een heus Pietendiploma verdienen of met een Piet op de foto gaan. Om half vier verlaten Sint en zijn Pieten Braakhekke weer om op tijd klaar te kunnen zijn om ’s avonds de schoenen te vullen.