DEVENTER – Sportbedrijf Deventer treft vanwege de energiecrisis maatregelen om activiteiten met een hoog energieverbruik terug te dringen. Dit heeft als gevolg dat het ‘Trimbad’, het buitenbad van het Borgelerbad, m.i.v. 1 november in de wintermaanden sluit. Als alternatief kunnen banenzwemmers binnen zwemmen bij het Borgelerbad en De Scheg.

De energie- en klimaatcrisis zorgen landelijk voor enorme uitdagingen. Lokale en landelijke overheid roepen op het energieverbruik terug te dringen. Als maatschappelijke organisatie en dochterbedrijf van de Gemeente Deventer wil ook Sportbedrijf Deventer aan deze oproep gehoor geven door in te zetten op besparing van energieverbruik. Daarom is in samenspraak met de gemeente Deventer onderzocht welke maatregelen er getroffen moeten worden.

Eén van deze maatregelen is het beperken van activiteiten met een naar verhouding hoog energieverbruik. Dit heeft als gevolg dat het verwarmde Trimbad, het buitenbad van het Borgelerbad, m.i.v. 1 november 2022 gesloten wordt. Het Trimbad opent weer in het Pinksterweekend 2023.

“Het gasverbruik voor een winteropening is enorm. We moeten daarom maatregelen treffen. Het geniet niet onze voorkeur beweegactiviteiten af te schalen, vanwege de maatschappelijke impact. Door het aanbod bij het Borgelerbad en De Scheg bieden we deze groep winterzwemmers, van gemiddeld 30 banenzwemmers per dag, een goed alternatief. De binnenbaden bieden voldoende capaciteit. Ook zijn de momenten waarop bij het Borgelerbad binnen gezwommen kan worden gelijk aan de tijden van het buitenbad”, aldus Ron Bauhuis – Manager Zwembaden bij Sportbedrijf Deventer.

Vorig artikelDeventer Marketing gaat in 2023 verder met een nieuwe directeur
Volgend artikelProef met E-Bike parkeren in de Centrumgarage