DEVENTER – De meest verrassende ploegen van speelronde 8 waren zonder meer Go Ahead Eagles en SC Cambuur. Waar de Friezen in eigen huis met 3-0 wonnen van PSV, daar mocht het team van René Hake enkele uren later een punt bijschrijven na een verdienstelijk gelijkspel op bezoek bij Ajax (1-1). In speelronde 9 van de Eredivisie nemen Go Ahead Eagles en SC Cambuur het zondagmiddag tegen elkaar op in De Adelaarshorst.

Na het 1-1 gelijkspel van afgelopen zaterdag bij Ajax, zit het met het zelfvertrouwen van zijn spelers wel goed, constateert de Eagles-trainer. “Je merkt dat de groep steeds dichter bij elkaar komt en dat de intensiteit op de trainingen daardoor hoger komt te liggen. De jongens die invallen, hebben ook echt een belangrijk aandeel in de wedstrijd, zoals dat ook tegen Ajax was te zien. Alle drie de invallers hadden impact op de wedstrijd. Dat was niet alleen Gerrit Nauber met zijn verdedigende werk, maar ook Martijn Berden met zijn voorassist en Finn Stokkers met zijn assist op het doelpunt van Willum Willumsson. Dus in dat opzicht zijn er meerdere jongens die zich aandienen.”

Vorig artikelBritt Jongejan niet door naar halve finale
Volgend artikelBommen Berend show in Bathmen