DEVENTER – Na ruim twee jaar geen Veteranendag vanuit de gemeente Deventer te hebben gehad, is het dan eindelijk weer mogelijk om bij elkaar te komen op uitnodiging van de gemeente op zaterdag 12 november. De gemeente wil staan bij de inzet van onze Nederlandse militairen overal ter wereld zowel in het verleden als bij recente vredesoperaties.

Tevens vindt de beëdiging plaats van de nieuw ingestroomde oproepmilitairen van 10 Natres bataljon.

Programma

10.00 uur Ontvangst in het Stadhuis
10.30 uur Richting Grote Kerkhof
11.00 uur Ceremonie en beëdiging militairen
12.00 uur Receptie en lunch in de Mariakerk
14.00 uur Einde

Overig
In verband met de beperkte plaatsen op het Grote Kerkhof en in de kerk, is er het verzoek van de gemeente Deventer om deze keer alleen, zonder partner, te komen. De ceremonie op het Grote Kerkhof is toegankelijk voor publiek.

De SVD betreurt het dat op deze Deventer Veteranendag verzocht is om alleen te komen. Daarnaast is SVD niet gevraagd om deel te nemen aan alle voorbereidingen voor de veteranen zo’n belangrijke dag / moment. De SVD hoopt dat de gemeente Deventer bij een volgende gelegenheid gebruikt maakt van de expertise zie binnen de SVD aanwezig is.

Meer informatie is te vinden op: www.stichtingveteranendeventer.nl.