DEVENTER – In de Broederenkerk in Deventer is deze week een begin gemaakt met de opbouw van de zogenoemde interactieve kerststal. Na twee jaar met beperkingen vanwege Covid is een groep vrijwilligers in de weer om de halve kerk om te toveren tot één groot kerstverhaal. Dat is zo’n 400 vierkante meter waar ze tot 9 december mee bezig zijn. Er is een nieuwe indeling ontworpen maar het uiteindelijke kerstverhaal blijft natuurlijk al eeuwen hetzelfde.

De vrijwilligers komen vanuit de hele Lebuinusparochie (Deventer en omgeving) naar de Broederenkerk in de binnenstad om te bouwen aan tal van zogenaamde diorama’s. Kleine voorstellingen uit het kerstverhaal. Zo bouwt men een straatje na uit Nazareth, waar Jezus opgroeide. Een stukje woestijn met een bedoeïenentent waar de 3 koningen op doorreis overnachten. En er wordt met kunstgras een herdersveld aangelegd met een kampvuur. Bij dat alles komt veel techniek kijken en ook een stukje elektronica. Huisjes met deurtjes die open en dicht kunnen, licht, geluid en beweging. Het kerstverhaal nodigt straks bezoekers uit om op tal van plekken zelf van alles in werking te zetten.

In december hoopt men meer informatie te geven. Maar u kunt nu al kijken op de website van de parochie: www.heiligelebuinus.nl