DEVENTER – Na een succesvolle voorstellingenreeks in Onnen (Groningen) afgelopen zomer komt de voorstelling Grond nu naar Deventer! Van 17 november t/m 9 december is de voorstelling te zien op locatie in Burgerhaven. Grond is een poëtische vertelling over liefde en verandering met Trudi Klever en Dimme Treurniet en live muziek van Jaap van Keulen. De voorstelling is gemaakt door hetzelfde artistieke team dat verantwoordelijk was voor onder meer MANSHOLT en GAS.

Twee mensen die ervan dromen een nieuwe weg in te slaan, worstelen ermee om dit in de praktijk te brengen. Want veranderen betekent breken met wat je gewend was, breken met de ideeën waar je je altijd aan hebt vastgehouden en soms ook breken met de mensen die je hebben gesteund of waarvan je houdt.

Journaliste Renate Bartels vindt weinig voldoening meer in haar werk op de krant. En ook thuis is het kil, sinds haar enige zoon op kamers is gaan wonen. Boer Rein Abbink houdt zijn bedrijf draaiende, om het over een paar jaar door te geven aan zijn dochter. Maar de passie voor het boerenbestaan is bij hem al lang geleden verdwenen. Als Renate na een auto-ongeluk bij Rein aan de deur klopt, vinden de stedeling en de plattelander onverwachts veel herkenning bij elkaar. Beiden staan op een kantelpunt in hun leven en even lijkt het alsof de ander daar een beslissende rol in zal spelen.

GROND – Toneelgroep Jan Vos
17 november t/m 9 december, 20:15 uur (voorstellingen op zondag starten om 16:00 uur)
Burgerhaven, Deventer

Tickets zijn te koop via deventerschouwburg.nl