COLMSCHATE – Van vrijdag 25 t/m de koopzondag op 27 november wordt er een bijzonder event georganiseerd in winkelcentrum Colmschate: LEGO Boss! Dit event is dé lokale variant op de LEGO-bouw wedstrijden op TV, zoals LEGO-masters. Het is een evenement waar kinderen hun bouw-skills kunnen laten zien en waarbij gestreden wordt om 2 enorme LEGO-trofeeën. Daarnaast is er de hoofdprijs: 4 dagen naar LEGO-land in Billund, beschikbaar gesteld door TUI Deventer-Colmschate.

Voorrondes en finale
Voor het evenement wordt er een speciale en enorme tent op het centrale plein in winkelcentrum Colmschate geplaatst. Deze tent heeft glazen wanden; de bouwers werken binnen aan hun creaties en publiek kan aan de buitenzijde toekijken hoe de wedstrijd vordert. De bouwers moeten hun bouwsels ter plekke bedenken en maken en krijgen de beschikking over kratten vol met LEGO. Op vrijdagmiddag 25 november om 15.00 uur starten de voorrondes, op zaterdag 26 november zijn de tussenrondes en tijdens de koopzondag van 27 november is de finale. Tijdens de finale wordt gestreden om een grote LEGO-trofee én om een 4-daags verblijf in Legoland Billund voor 4 personen in een 3 kamerbungalow met een aantal dagen entree tot het park.

Juryleden
Weet u het nog? De finale van LEGO-masters in mei 2020? Jos en Martijn uit Deventer-Colmschate bouwden een draak die een kabouterdorp aanvalt. Helaas moesten zij hun meerdere erkennen in de andere finalisten, Lola en Jan. Jos en Martijn werden dus 2e in dat seizoen van LEGO-masters. Dezelfde Jos en Martijn zijn nu de juryleden tijdens LEGO-Boss. Zij hebben niet alleen de te winnen trofee gemaakt, maar zij zullen de kandidaten ook bijstaan tijdens het bouwen.

Kom kijken!
Door de glazen wanden is het bouwen van de creaties door de kinderen goed te volgen. Kom jij ook kijken hoe ze dat doen en wie er wint? Je kunt komen kijken op vrijdag 25 november vanaf 15.00 uur, zaterdag 26 november vanaf 11.00  uur en/ of kom naar de finale tijdens de koopzondag 27 november (vanaf 12.00 uur)

Doe mee aan de LEGO etalagewedstrijd

Rondom de wedstrijden van LEGO Boss zijn er nog meer leuke dingen te beleven in winkelcentrum Colmschate. Zo kunnen de allerkleinsten komen spelen met reuzenblokken LEGO, maar er is ook een super leuke etalagewedstrijd! Er kunnen veel en leuke prijzen worden gewonnen, allemaal te besteden aan LEGO: 2x € 50,-, 4x € 25,- en 20x 10,-.

Er zijn dus flinke winkansen! Meedoen is makkelijk: haal een deelnameformulier op het grote plein, bij de grote LEGO-Boss wedstrijd. Loop vervolgens langs alle etalages en schrijf op in welke etalages je cijfers in LEGO aantreft. Vul het formulier verder in en deponeer het in de speciale box, die ook weer op het grote plein staat.

Vorig artikelBraderie in de Broederenstraat tijdens Shopping Night (audio)
Volgend artikelKerstmarkt Lebuinuskerk is er weer