DEVENTER – Van vrijdag 25 t/m zondag 27 november wordt er een bijzonder event georganiseerd in winkelcentrum Colmschate: LEGO Boss! Dit event is dé lokale variant op de LEGO-bouw wedstrijden op TV, zoals LEGO-masters. Het is een evenement waar kinderen hun bouw-skills kunnen laten zien en waarbij gestreden wordt om 2 enorme LEGO-trofeeën. Daarnaast is er de hoofdprijs: 4 dagen naar LEGO-land in Billund!

Voorrondes en finale
Voor het evenement wordt er een speciale en enorme tent op het centrale plein in winkelcentrum Colmschate geplaatst. Deze tent heeft glazen wanden; de bouwers werken binnen aan hun creaties en publiek kan aan de buitenzijde toekijken hoe de wedstrijd vordert. De bouwers moeten hun bouwsels ter plekke bedenken en maken, en krijgen de beschikking over kratten vol met LEGO.
Op vrijdagmiddag 25 november om 15.00 uur starten de voorrondes, op zaterdag 26 november zijn de tussenrondes en tijdens de koopzondag van 27 november is de finale.

Juryleden
Weet u het nog? De finale van LEGO-masters in mei 2020? Jos en Martijn uit Deventer-Colmschate bouwden een draak die een kabouterdorp aanvalt. Helaas moesten zij hun meerdere erkennen in de andere finalisten, Lola en Jan. Jos en Martijn werden dus 2e in dat seizoen van LEGO-masters.
Dezelfde Jos en Martijn zijn nu de juryleden tijdens LEGO-Boss. Zij hebben niet alleen de te winnen trofee gemaakt, maar zij zullen de kandidaten ook bijstaan tijdens het bouwen.

Aanmelden
De wedstrijden worden gespeeld in 2 leeftijdscategorieën: 6-11 jaar en 12-16 jaar. In tegenstelling tot de televisieprogramma’s wordt er niet in teams, maar individueel gebouwd. Meer informatie vind je op www.colmschate.com. Je vindt daar ook alle informatie over het aanmelden voor dit leuke event. Aanmelden kan nog tot uiterlijk donderdag 17 november.

Vorig artikelZeldzame Rampjaar-prent in Museum De Waag
Volgend artikelLoeki uit Deventer vindt de CoverClip uit met 4 andere studenten (audio)