DEVENTER – Stichting Carmelcollege en gemeente Deventer gaan een overeenkomst aan voor de bouw van een nieuwe vmbo-school. De school biedt ruimte aan ruim 1.000 leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum. De school komt op de huidige locatie van de Marke Zuid aan de Ludgerstraat.

In de zogenaamde ‘samenwerkings- en realisatieovereenkomst’ is geregeld dat Stichting Carmelcollege een bijdrage van de gemeente krijgt ter hoogte van 25,5 miljoen euro (normbedrag VNG). Daarnaast draagt Stichting Carmelcollege zelf 3,5 miljoen euro bij. Met beide bijdragen wordt de school van 10.200 m2 gebouwd. Stichting Carmelcollege is verantwoordelijk voor de bouw van de school en zorgt ook voor de inrichting.

Sporthal

Naast de school wordt ook een sporthal gebouwd van 3.000m². Hiervoor is de gemeente opdrachtgever.

Planning

De afgelopen tijd is gewerkt aan het ontwerp van de school. De school moet er volgens planning in 2024-2025 staan.  De school voldoet aan alle nieuwe wensen en eisen voor het vmbo-onderwijs.

Aannemer

De opdracht voor de bouw van de school aan een aannemer wordt pas gegeven als het bestemmingsplan definitief is. De opdracht voor de bouw verloopt via een aanbestedingsprocedure.

Buitenruimte

De gemeente en Stichting Carmelcollege hebben gezamenlijk een landschapsarchitect ingehuurd voor het ontwerp van de buitenruimte. De buurt wordt hierbij betrokken.

Bestemmingsplan

De gemeente en Stichting Carmelcollege zijn zich ervan bewust dat er nog een beroepsprocedure bij de Raad van State loopt tegen het bestemmingsplan. Om vertraging en oplopende kosten te voorkomen vinden de partijen het belangrijk om door te gaan met de voorbereidingen.

Vorig artikelVogelshow Deventer Vogelvrienden op 26 november
Volgend artikelWilheminamonument nog steeds achter de ‘tralies’