DEVENTER – Met ingang van maandag 12 december kan de Spoedpost huisartsenzorg alleen patiëntgegevens uit haar systemen ophalen als de patiënt zijn Burgerservicenummer (BSN) en de naam van de huisarts bij de hand heeft. Zodra een telefoontje binnenkomt, vraagt de spoedpostmedewerker aan degene die belt het Burgerservicenummer en om de naam van de eigen huisarts te noemen.

Dit doet de Spoedpost Huisartsenzorg omdat alleen met deze combinatie van gegevens het gegarandeerd is dat de dienstdoende huisarts of de triagist de juiste patiëntgegevens voor zich in beeld krijgt. Uiteraard wordt er zorgvuldig met deze gegevens omgegaan en gebruikt de Spoedpost Huisartsenzorg ze alleen voor dit doel. Vanaf 12 december is dus het credo: bel je de Spoedpost Huisartsenzorg, houd je BSN en naam van je huisarts bij de hand!