DEVENTER – “It’s the most wonderful time of the year”, zo klinkt het in een bekende kerstkraker, en zo is het maar net. Het liedje vertelt ook welke gezellige activiteiten er allemaal bij de feestdagen horen, zoals spannende verhalen vertellen (Dickens!) en carols zingen (check!). In kerststad Deventer mag voor veel mensen ook een bezoek aan de kerstmarkt in de Lebuinuskerk niet ontbreken, en dit jaar kan het weer! Van 8 tot 11 december wordt de kerk voor de 34ste keer omgetoverd tot een magisch kerst tafereel.

Luister hier naar het radio interview op Koekstad Radio 94.4 fm met Marco Heemskerk

De liefhebber kan zijn hart ophalen aan een groot aanbod van bijzondere artikelen en culinaire heerlijkheden die het feest compleet maken. En natuurlijk komen bezoekers ook om de ongedwongen sfeer op te snuiven waar de markt bekend om staat en om zo alvast in kerststemming te raken. We zorgen ervoor dat de elementen die van oudsher geliefd en succesvol zijn ook dit jaar weer aanwezig zijn. Denk maar eens aan de Lebuinus kerst kniepertjes die in de kerk worden gebakken. De ingang  is weer als vanouds bij de toren. Nu het plein is aangelegd heeft de ingang bij de toren weer alle grandeur.

We hebben weer een paar interessante nieuwe stands. Jong of ouder, met een hippe smaak of wat romantischer ingesteld: er is voor elk wat wils. Je vindt er lekkere hapjes en drankjes, kerstdecoraties, inclusief een aantal mooi ingedekte showtafels om ideeën op te doen en natuurlijk bijzondere cadeautjes. Het muzikale programma is rijk geprogrammeerd met bands , koren, muziek duo’s en straatartiesten. Ook proberen we dit jaar de inrichting nog luisterrijker te maken; de ingang krijgt een bijzondere aankleding en alles wordt sprookjesachtig uitgelicht. De kerstboom is nog weer hoger dan voorgaande jaren. Je merkt het, we hebben er zin in.

De Lebuinus kerstmarkt is een van de vele evenementen in de Lebuinuskerk die we samen met vrijwilligers neer weten te zetten. En daar zijn we heel dankbaar voor. Het beheer en onderhoud van het gebouw wordt al eeuwen gedragen door de kerkgemeenschap, die een relatief bescheiden aandeel van de Deventer bevolking uitmaakt. Dat vergt soms grote inspanningen, net als het feit dat de kerk elke dag en voor iedereen van binnen en buiten de stad wordt opengesteld.

Door de Lebuinus kerstmarkt te bezoeken draag je een steentje bij aan het in stand houden van deze belangrijke plek in de stad. De opbrengst van de kerstmarkt gaat immers gewoontegetrouw naar de verbetering, restauraties van de Lebuinus! Zo houden we de Lebuinus toekomstbestendig. Want “de Lebuinus” is van ons allemaal!

  • Wat: 34e Kerstmarkt Lebuinuskerk Deventer
  • Waar: Lebuinuskerk, ingang aan het Grote Kerkhof
  • Wanneer: Donderdag 8 t/m zondag 11 december.

Tijden:

  • Donderdag van 12.00 – 20.00 uur.
  • Vrijdag van 12.00 – 20.00 uur.
  • Zaterdag 11.00 – 18.00 uur.
  • Zondag 12.00-18.00 uur.

Entree: € 3,50 per persoon, kinderen t/m 12 jaar vrij entree

Website: www.lebuinuskerk.nl/kerstmarkt.

Vorig artikelSpellenzaak Koning Willem verhuist naar RUBIA pand
Volgend artikelZaterdag 10 december Van Wijnen Marathon bij IJsbaan De Scheg