DEVENTER – Volop genieten; dat deden deelnemers die gebruik maakten van de gratis lichtjestour in Deventer. Zij waren hiervoor uitgenodigd door betrokken organisaties omdat zij wel een lichtpuntje kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat zij er alleen voor staan of een intense periode hebben meegemaakt. In ongeveer 30 minuten werden zij in een verlichte fietsriksja door een vrijwilliger van Fietsen alle Jaren langs alle mooie lichtjes en verlichte ornamenten in het centrum van Deventer gereden. Uiteraard was er een lekkere warme deken in de riksja, tegen de kou. Ook werden de deelnemers getrakteerd op een kop warme chocolademelk. Vrijwilligers van ANWB AutoMaatje zorgden voor vervoer van en naar de startlokatie bij MIMIK.

Tranen van geluk

‘Prachtig!’ vonden de deelnemers. Een jonge moeder met 3 jonge kinderen die in een lastig pakket zit zat met tranen in haar ogen van geluk. De kinderen straalden ook helemaal en genoten zichtbaar van dit bijzondere uitje. Net als drie dames met een Turkse migratieachtergrond die onder begeleiding van studenten van Saxion meereden. Eén van de gastvrouwen liet samen met een dochter van een dame die was opgegeven, een traantje van geluk. Het was zo mooi geweest en prachtig om te zien hoe de moeder wat afwezig binnenkwam, maar helemaal stralend terugkwam van de tour. De dochter vond het ook zo fijn om dit samen met haar moeder te kunnen doen. Een mevrouw, wiens man twee weken geleden overleden was, had een hele lieve buurvrouw meegenomen. Dankzij haar buren voelde zij zich minder alleen.

Betrokken organisaties
De Lichtjestour is een initiatief georganiseerd door Fietsen alle Jaren, ANWB Automaatje Deventer, gemeente Deventer, MIMIK, Zorgrgoep Solis, Schalkhaar Helpt Elkaar, Carinova, Deventer Doet, Saxion, Deventer Huisgenoten, Voor Elkaar Teams, Vier het Leven, Raster, Humanitas, De Zonnebloem en Stichting de Tijdmachine. Medewerkers van deze organisaties waren als vrijwillige gastheer- of vrouw aanwezig om de deelnemers warm te verwelkomen en te begeleiden.

Groot succes
De lichtjestour is gestart op 12 december en liep tot en met 23 december. Alle beschikbare plekken waren volgeboekt. De Lichtjestour is zo’n succes dat de organisaties al uitkijken naar een herhaling volgend jaar.

Vorig artikelOnderzoek nieuwbouw school op terrein naast politiebureau Holterweg
Volgend artikelNomineren Sportverkiezing Deventer van start