DEVENTER – Op 2 januari 2023 is het nieuwe Medisch Centrum Stadspoort aan de Gibsonstraat in Deventer centrum operationeel. Vanaf deze datum kunnen patiënten van huisartsen H. Pala, J. Reddingius en C. Sluimer en cliënten van apotheker P. Bosma -allen eerder gevestigd in het Medisch Centrum Singel- er terecht. Bovendien start Fysiotherapiepraktijk Fysiodé er haar vierde praktijk.

Uitbreiding en nauwer samenwerken
Het Medisch Centrum Stadspoort stelt de toekomstgerichte zorgaanbieders in staat zowel in mankracht als in ruimte uit te breiden. Daarmee ontwikkelen zij mee in het nieuwe overheidsbeleid dat gericht is op integrale gezondheidszorg. In het pand aan de Singel kampten zowel de apotheek als de huisartsen met een ruimtetekort voor hun ondersteunend personeel, praktijkverpleegkundigen en assistenten in opleiding. Peter Bosma, die de Singelapotheek onder de naam Benu Apotheek Stadspoort voorzet: “De noodzakelijke uitbreiding bleek aan de Singel onmogelijk. Het plan om ons in de Stadspoort te vestigen werd in de zomer van 2021 concreet en in augustus 2022 is de bouw gestart. We zijn erg blij met het resultaat en kunnen er nauw met elkaar samenwerken om de zorg rondom een patiënt goed en efficiënt te regelen.”

Fysiotherapie
Ook Fysiotherapiepraktijk Fysiodé had behoefte aan meer ruimte. Jasper Pennings: “Onze organisatie gaat zich in de toekomst meer richten op specialistische centra. De vestiging in De Hoge Hond zal op den duur vooral een kindcentrum worden. De praktijken in Borgele en op de Zandweerd worden behandelcentra voor specialistische beweegzorg. In de Stadspoort willen we ons met name richten op knie-, enkel- en schoudertherapie. Met vijf behandelkamers en een grote oefenruimte wordt deze praktijk een trainings- en testcentrum. Overigens kunnen patiënten nog steeds met elke klacht op elk van onze vier locaties terecht. Fysiodé heeft alle specialismen op het gebied van fysiotherapie in huis.”

Ruimte beschikbaar voor andere zorgverleners
In het Medisch Centrum Stadspoort vestigen zich ook FM Training & Coaching en Voetencentrum Wender (podotherapie en pedicure). Er zijn gesprekken met het Deventer Ziekenhuis om er een prikpost te realiseren. Het centrum heeft nog enkele ruimten beschikbaar voor andere zorgverleners zoals bijvoorbeeld een psychotherapeuten, verloskundigen, logopedisten of diëtisten.

Bereikbaarheid
Medisch Centrum Stadspoort aan de Gibsonstraat 8-18 is ook met de auto te bereiken. Parkeren kan zowel naast, onder als boven het gebouw tegen een normaal redelijk tarief. De telefoonnummers van de gevestigde zorgverleners zijn ongewijzigd. Vanaf 10 januari is er bij de entree van het centrum een geneesmiddelen uitgifte apparaat voor herhaalmedicatie.

Officiële opening
Op 17 maart wordt het medisch centrum officieel geopend.

Vorig artikelInwoners geven mede vorm aan geleidelijke groei Bathmen
Volgend artikelDriekoningenspel in het Penninckshuis