DEVENTER – Een rijbewijs verlengen of met een categorie uitbreiden, kan vanaf 1 januari 2023 ook online. Daarvoor is niet langer een bezoek nodig op het stadhuis. Het rijbewijs hoeft alleen nog opgehaald te worden.

Het verlengen van een rijbewijs kan nu alleen aan de balie van Publiekscontacten. Na 5 werkdagen kan het rijbewijs daar ook opgehaald worden. Dankzij de online aanvraag kan dit vanaf januari ook thuis geregeld worden. Binnen 2 werkdagen ligt het rijbewijs klaar om opgehaald te worden op het stadhuis.

Online aanvragen 

Het online verlengen van een rijbewijs verloopt via de website van de RDW. Een pasfoto kan worden gemaakt door een RDW erkende fotograaf of in een fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines vindt u op www.rdw.nl. U ontvangt daarna een e-mail waarna met DigiD het rijbewijs kan worden aangevraagd.

Uitzonderingen 

Wordt een rijbewijs voor de 1e keer aangevraagd of is het rijbewijs gestolen of kwijtgeraakt, dan moet dit wel op het stadhuis worden aangevraagd. Dit komt omdat de gemeente in die gevallen ook de identiteit van de aanvrager moet vaststellen.

Afspraak op het stadhuis 

De online aanvraag is een uitbreiding op de huidige dienstverlening. Het is vanaf 1 januari 2023 nog steeds mogelijk om de aanvraag op het stadhuis te doen. Wilt u wachttijd voorkomen? Maak een afspraak. Met een afspraak helpen wij u binnen 5 minuten.

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie over het aanvragen van een rijbewijs op www.deventer.nl/rijbewijs. Meer weten over hoe de online aanvraag werkt bij de RDW? Bekijk de video.