DEVENTER – De directeur van Montessori Kindcentrum De Ontdekking, Inge Bokelmann, is deze maand maar liefst 40 jaar in onderwijsdienst. Ze begon haar loopbaan in 1983 als leerkracht op een basisschool in Rijnsburg. In de jaren 80 heeft ze daar op twee basisscholen gewerkt. Vanwege het werk van haar man, verhuisden ze naar Apeldoorn. Daar vervolgde Inge haar carrière op een basisschool. Een paar jaar later begon ze op de Apeldoornse school De Korenaar. Ze deed ervaring op als Intern Begeleider en in het midden-management.

Inge wilde zich blijven ontwikkelen en volgde een opleiding tot schooldirecteur. In 2010 solliciteerde ze als directeur voor Montessorischool l’Ambiente (later dus De Ontdekking) in Deventer. Toen ze daar werd aangenomen, ging ze meteen volop aan het werk. De school onderging een metamorfose en ook het schoolplein veranderde in één van de eerste natuurpleinen in Deventer. Het team onderging onder haar leiding vele onderwijsverbeteringen. Zo is De Ontdekking niet alleen een basisschool maar ook een Kindcentrum met een eigen peutergroep en voor- en naschoolse opvang. Sinds vorig jaar doet ze een stapje terug en vormt nu samen met Marijke Lodeweges het directieteam.

Het is bijzonder dat iemand zo’n mijlpaal bereikt in het onderwijs. Vroeger was het namelijk nog lastig om in deeltijd te werken en het werk met een gezin te combineren. Inge was destijds één van de eerste leerkrachten die parttime kon gaan werken. Vandaar dat ze zo’n lange staat van dienst heeft. Het team heeft deze mijlpaal onlangs met haar gevierd.