DEVENTER – Op vrijdagavond 27 januari 2023 om 20.00 uur verwelkomen we Patrick Nullens in ons Lebuinuscafé, locatie hotel In het Huis van Deventer. Het gesprek zal dan gaan over het thema ‘hoop’.

Patrick Nullens zegt hierover: “Hoop is een krachtige motivatie tot verandering. We leven in een tijd waar hoop of wanhoop het verschil zullen maken. Maar wat is dan ‘hopen’ precies? Kan je er iets mee of is het een sloganwoord dat vaak ongepast wordt ingezet wanneer er geen enkele oplossing in zicht is? Is hoop vooral een christelijke deugd of een brede menselijke behoefte? Wat is het verschil tussen optimisme en hoop? Deze avond gaan we in op hoop met opgestroopte mouwen, de kunst van mogelijkheden en innovatie.”

Over Patrick Nullens

Patrick Nullens gaf leiding aan een grootschalig hoop-onderzoek in Nederland en ontwikkelde met collega’s de hoopbarometer. Van hem verscheen recent het boek: Hoop als kunst van verantwoord leiderschap. Hij is hoogleraar ethisch leiderschap en menswaardige samenleving aan de Universiteit van Humanistiek (Utrecht) en ethiek aan de Evangelische Theologische Faculteit, Leuven. Verder is hij adviseur strategie en governance bij de GalanGroep en doceert hij ethiek aan bestuurders en commissarissen van ondernemingen. Zijn interesse gaat vooral uit naar de relatie tussen ethisch leiderschap en de urgente transities naar duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid. Hoop is hierbij een belangrijke softe factor. Hij woont samen met zijn vrouw Joke in Wezep en vaak gaan ze samen naar Deventer als hun lievelingsstad.

Voor deze avond vol hoop nodigen wij u graag uit. Consumpties tijdens de avond zijn voor eigen rekening. Voor het programma wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Wat: Lebuinuscafé
Wanneer: vrijdag 27 januari 2023, 20.00 uur,
Waar: in hotel In het Huis van Deventer (voormalige Latijnse School) Grote Kerkhof 5 in Deventer