DEVENTER – In het perrongebouw van het monumentale station in Deventer staat de vrijwel authentiek gebleven voormalige restauratieruimte tijdelijk leeg. NS wil lokale initiatieven de ruimte geven om tijdelijk gebruik te maken van deze ruimte. De voormalige restauratieruimte is kosteloos beschikbaar tussen 1 april en 1 september 2023. Ook voor Gas, Water en Licht hoeft niks te worden betaald. Luister hieronder naar het gesprek op Koekstad Radio 94.4 fm met Sonja Paauw van de NS.

Hanzejaar

Ook in Deventer wordt dit jaar het Hanzejaar gevierd en daarom zoekt NS originele ideeën die binnen dit thema tijdelijk de ruimte een mooie bestemming willen geven. Het idee moet vanaf het perron door de ramen goed zichtbaar zijn en reizigers prikkelen om eventueel een kijkje te nemen. De ruimte heeft een klein keukenblokje en is 13 meter lang en 7 meter breed. Tot 10 maart 2023 kunnen geïnteresseerden zich aanmelden bij: Susan.deHeus@nsstations.nl of Bert.vanMourik@nsstations.nl