DEVENTER – CAFÉ HET GLAS IN LOOD aan de Nieuwe Markt 4 in Deventer zit een paar dagen dicht maar gaat op vrijdag 3 februari open met een gloednieuwe bar. Het ontwerp van de bar doet Oost-Europees aan en dat is met goede reden. Sinds de verhuizing van het café van de Brink naar de huidige locatie heeft Rosita Globytė haar plek ingenomen als mede-eigenaresse van het café dat in 2016 werd opgericht door haar partner Maarten Hoekstra.

Rosita komt uit Litouwen en dat is in het café te merken. Zij bepaald de menukaart, want in Café het Glas in Lood kan je sinds vorig jaar ook hele maaltijden nuttigen. Op de kaart staan Litouwse gerechten zoals Koldunai en Čenakai, twee bijzondere ovengerechten.

De stappen die Maarten en Rosita hebben gezet in het afgelopen jaar hebben tot een succesvolle groei van hun huiskamerkroeg geleid. Waar het café voorheen nog vaak wat rustig was, is het er nu dagelijks gezellig druk. Gasten kunnen ruim vierhonderd spellen uit de kast trekken en op de maandagavond wordt er een wekelijkse pubquiz georganiseerd die Maarten zelf maakt.

De groei die het café heeft doorgemaakt in slechts een paar maanden tijd was meer dan voldoende reden voor de Gulpener Bierbrouwerij om te investeren in acht bierkranen op de tap én een nieuwe inrichting. Bij het café willen ze vooral een uniek bier-verhaal vertellen. De Limburgse brouwerij past daar goed bij, met unieke bieren in het assortiment en bijzondere samenwerkingsverbanden zoals met de Deense brouwerij Mikkeler.

Naast Gulpener staan er vanaf komende vrijdag ook bieren uit Litouwen op de kaart. De eerste zending vanuit de hoofdstad Vilnius is al onderweg.

Vorig artikelGratis film voor inwoners uit Deventer
Volgend artikelStart jouw eigen Kipperij in Deventer