DEVENTER – In juni van dit jaar vindt het grootste sportevenement plaats voor mensen met een verstandelijke beperking: De Special Olympics World Games 2023. Vier skeeleraars uit Deventer gaan daar – samen met hun coach – naar toe. En natuurlijk gaan ze allemaal voor goud!

Meer dan 7000 sporters uit 190 landen doen mee met dit bijzondere evenement. Team NL bestaat in totaal uit 56 sporters en 18 coaches. Inline-skaters Djim Pieters, Ewald van Bussel, Sterre Preuter, Inez Dioncre en coach Caren Daggenvoorde kunnen niet wachten om in juni op de trein naar Berlijn te stappen!

‘Ik heb de ploeg ingeschreven in het voorjaar’, vertelt Caren. ‘Dan is het afwachten of je ingeloot wordt. En dat werden we dus! Vlak voor de Special Olympics in Twente wist ik dat we mee mochten. Ik heb het ze niet verteld, voordat ze daar hun wedstrijden hadden gereden, ik was veel te bang dat ze te zenuwachtig zouden zijn om lekker te kunnen skaten!’

Kennismakingsweekend

In juli vorig jaar heeft Caren haar eerste informatieavond bij Special Olympics en in september komt de organisatie bij SportiefOost.nl op bezoek: de schaats- en inline-skatevereniging waar deze toppers trainen. In oktober wordt het dan echt serieus, tijdens een kennismakingsweekend met alle sporters van Team NL worden de eerste definitieve stappen gezet richting Berlijn. Daar is ook de definitieve selectie gemaakt voor de coaches en vanaf dat moment weet Caren dat ze als hoofdcoach mee mag met ‘haar’ skaters.

‘Het was een superleuk weekend’, aldus Caren. ‘Djim, Ewald, Sterre en Inez vonden het maar wat spannend, maar je zag dat ze er tijdens het weekend al wat relaxter onder werden.’

Crowdfunding

Het team moet zelf ook nog flink aan het werk, want deelname aan de World Games is niet gratis. Elke deelnemer moet zelf zorgen voor een bedrag van € 750. ‘Gelukkig hebben we een heel enthousiaste club ouders en opa’s en oma’s’, lacht Caren. ‘Die komen ons ook aanmoedigen in Berlijn. En nu zijn ze met allerlei acties bezig zoals bijvoorbeeld de verkoop van zelfgemaakte spullen op markten en een crowdfundingsactie. Iedereen heeft er enorm veel zin in: wij gaan heel Berlijn op zijn kop zetten!’

Meehelpen?

Wilt u deze enthousiaste sporters en hun coach een stapje op weg helpen naar Berlijn? Doneren kan via https://bit.ly/3ZU4hYO Elk bedrag helpt!

Vorig artikelDit moet u weten over afval in Deventer in 2023
Volgend artikelDeventer Winterbierfestival zaterdag 28 januari