DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft vanmiddag een punt overgehouden aan het treffen met FC Utrecht. Het meeste spektakel zat hem in de openingsfase, waar maar liefst drie doelpunten vielen te noteren binnen dertien minuten. De ingevallen Sylla Sow wist Go Ahead Eagles in extremis naast FC Utrecht te schieten en besliste de eindstand daarmee op 2-2.

Ten opzichte van de bekeroverwinning in Almelo besloot René Hake om zijn ploeg op twee plaatsen te wijzigen. Oliver Edvardsen en Gerrit Nauber keerden terug in het elftal, wat ten koste ging van José Fontán en Rashaan Fernandes. Als gevolg daarvan schoof Jamal Amofa door naar de rechtsback positie en bezette aanvoerder Mats Deijl de linkervleugel.

Voorafgaand aan de wedstrijd betraden de spelers het veld aan de hand van een prachtige sfeeractie. Deze boost was niet terug te zien aan het spel in de openingsfase, want na drie minuten lag de bal al in het doel achter Jeffrey de Lange. Het was Willum Willumsson die de bal ongelukkig in eigen doel wist te koppen en daarmee de Utrechters te hulp schoot: 0-1.

Go Ahead Eagles ging niet bij de pakken neerzitten door de snelle achterstand, wat zeven minuten later al resulteerde in de gelijkmaker. Het was Bobby Adekanye die een afgeslagen corner op werkelijk schitterende wijze binnen wist te schieten. Zijn volley belandde in de linker kruising: 1-1! Amper bekomen van de gelijkmaker lag de bal al weer in het andere doel. Verdediger Jay Idzes werkte een hoge bal ongelukkig weg en tekende daarmee onbedoeld voor de assist op de 1-2.

Het was Sander van de Streek die het cadeautje uit wist te pakken en de bal in de rechterhoek binnenschoot. Na deze enerverende openingsfase leken beide ploegen even een tandje terug te schakelen. Écht grote kansen vielen er dan ook niet meer te noteren in het restant van de eerste helft. Na vijftig minuten besloot Joey Kooij dan ook te fluiten voor de rust met een 1-2 tussenstand.

Beide ploegen kwamen een kwartier later ongewijzigd de kleedkamer uit. Het was Go Ahead Eagles dat langzaamaan het initiatief steeds meer in handen nam. De tijd tikte steeds verder weg in het nadeel van de thuisploeg, terwijl het broodnodige doelpunt alsmaar uitbleef. Het was voor René Hake aanleiding om aanvallend te wisselen in de zoektocht naar de gelijkmaker. De ingevallen Federico Mattiello stond daarop meteen aan de basis van een enorme mogelijkheid. Zijn voorzet belandde perfect voor Oliver Edvardsen, maar hij wist het leer niet goed te raken.

In de tegenstoot waren de Utrechters óók gevaarlijk, maar Jeffrey de Lange bleek een sta in de weg met een knappe redding. Lang leek FC Utrecht in leven te blijven en de drie punten mee terug naar huis te nemen, maar de ingevallen Sylla Sow wist dit in extremis te voorkomen. Na een voorzet van Rashaan Fernandes belandde de bal voor zijn voeten, waarop de aanvaller van dichtbij binnen wist te tikken: 2-2.

Het scheelde echter niet veel of FC Utrecht was er alsnog vandoor gegaan met de overwinning, maar het was wederom de uitstekend keepende Jeffrey de Lange die zijn ploeg op de been wist te houden. Tegen de klok van half vijf besloot scheidsrechter Joey Kooij om voor de laatste keer op zijn fluit te blazen, waardoor de punten werden gedeeld: 2-2.

Door dit gelijkspel sluit Go Ahead Eagles speelronde 16 af met een tiende plaats op de ranglijst. Het betekent tevens de elfde opeenvolgende Eredivisie wedstrijd waarin de ploeg van René Hake ongeslagen blijft. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij directe concurrent RKC Waalwijk.

Vorig artikelGeldfit Deventer breidt uit
Volgend artikelLebuinuscafé vrijdag 27 januari met Patrick Nullens in hotel In het Huis van Deventer