DEVENTER – Al tientallen jaren is Haverkamp een gevestigde naam in Deventer. De zaak op het Runshopping Center is specialist in sloten en beveiliging, deuren en deurbeslag en maatwerk kasten en meubels. Om de klanten voor kasten en meubels op maat nog beter van dienst te zijn, heeft eigenaar Rowin Winkels zijn leverancier Diks Design overgenomen.

“Toen Henk Diks met pensioen wilde, stelde hij een overname voor van zijn maatwerk meubelproductiebedrijf in Raalte”, vertelt Rowin Winkels. “Daar hoefde ik niet lang over na te denken. De kasten die Haverkamp via de showroom verkoopt kunnen we voortaan zelf maken, onder volledig eigen regie. Zo’n overname maakt ons veel flexibeler. Bij alle leveranciers van maatwerk kasten en meubels worden wel eens kleine foutjes gemaakt, maar met een eigen werkplaats kun je veel sneller schakelen en eventuele hobbels en gebreken aanpakken”, aldus de 32-jarige Schalkhaarder.

Rowin weet op jonge leeftijd al grote stappen te zetten. “In 2020 nam ik Haverkamp over, daar ging de eigenaar ook met pensioen. Inmiddels zijn we daar van vijf naar twaalf medewerkers gegaan. Dat hebben we onder andere te danken aan de coronaperiode. Mensen wilden in die tijd veel aan hun huis aanpassen, waardoor bij ons de vraag toenam.”

Eigen merk

Het bedrijf aan de Essenstraat wordt zeker in de toekomst vooral een showroomplek. “Het showroomgedeelte in Raalte komt te vervallen, die functie gaat naar Deventer. In Deventer kunnen de mensen kasten bekijken, ook vinden daar de aankopen en klant- en adviesgesprekken plaats. Als precies in kaart is wat de klant wil, produceren we het op de locatie van Diks Design in Raalte.”

Een ander ambitieus plan is de lancering van een eigen merk. “Dat merk komt te koop bij zowel Haverkamp als bij soortgelijke ondernemingen”, aldus Rowin. “Voordat zo’n merk helemaal ‘staat’ en is uitgebouwd, zit je achterin 2024. Het idee erachter is dat we hiermee meer eigen regie hebben en sneller een nog beter product kunnen leveren.”

Met de overname van de Raalter productielocatie wil Haverkamp ook inspelen op het vakonderwijs. “We willen een leerplek zijn voor meubelmakers en talent in leertrajecten nemen, zowel scholieren als mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een ander toekomstplan is om alles vanuit één locatie te doen, waarbij klanten ook ter plekke het productieproces kunnen zien.”

Vorig artikelMartijn de Haas nieuwe hoofdtrainer SV Schalkhaar
Volgend artikelOpvang vluchtelingen Wittenstein half jaar verlengd