DEVENTER – Het rijden van lange schaatstochten is voor velen alweer even geleden. De Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee lijkt eind deze maand door te gaan. Tijdens de Schaatsnacht van Deventer op 13 januari testen schaatsers uit heinde en verre of ze het nog niet verleerd zijn en of ze écht klaar zijn voor de tocht. Er worden afstanden van 25, 50 en 100 kilometer gereden. Dus mocht je nog niet in vorm zijn, haal snel de schaatsen van zolder en start met trainen!

Programma
De gezamenlijke start is om 20.00 uur. Deelnemers kunnen ook later starten, maar aan de massastart deelnemen is een stuk gezelliger! Belangrijk is wel dat rijders voor middernacht de finish halen. Tussen 20.00 en 23:00 uur kan er daarnaast recreatief worden geschaatst. Deelnemers zijn dus niet niet alleen op de ijsbaan en ook zijn kijkers van harte welkom om rijders aan te moedigen.

Verzorging
Tijdens de Nacht van Deventer wordt door de organisatie elk uur de baan gedweild. Tijdens de baanverzorging staan er voor de deelnemers versnaperingen klaar voor extra energie.

Inschrijving 
Aanmelden kan tot 12 januari aanstaande. Deelnemers betalen € 17,50 inclusief energierijke tussendoortjes en exclusief huur transponder. Aanmelden kan op de website van De Scheg.

Vorig artikelVerkeerslichten kruising Amstellaan en Snipperlingsdijk door stroomstoring buiten werking
Volgend artikelBericht van Circulus over afgekeurde containers