DEVENTER  –  De Week van gebed voor eenheid van christenen moedigt kerken aan om goed te doen en recht te zoeken. Ook in Deventer worden in de week van 15 tot en met 22 januari diverse gebedsactiviteiten gehouden in verschillende kerken.

Christenen in de hele wereld komen samen om te bidden voor eenheid, de stad waarin ze wonen of voor landen waar oorlog of armoede heersen. Het thema Doe goed, zoek recht is dit jaar aangedragen door Amerikaanse christenen. Bijzondere aandacht is er voor het onrecht van ongelijkheid en racisme. 

De gebedsweek is een initiatief van de Raad van Kerken, MissieNederland en Samen Kerk in Nederland, koepelorganisatie van internationale en migrantenkerken. Door heel Nederland zijn honderden geloofsgemeenschappen actief bij de gebedsweek betrokken.

De gebedsbijeenkomsten in Deventer duren ongeveer een uur en vinden plaats op onderstaande data en locaties.

Zondag 15 januari      

10.00 uur – Baptisten Gemeente Deventer, Binnensingel 16.  Dienst in kader Week van gebed.

10.00 uur – Koningskerk, Mariënburghstraat 4.  Dienst met aandacht voor Week van gebed, live te beluisteren via https://kerkdienstgemist.nl/stations/8-Koningskerk-Deventer.

Maandag 16 januari

19.30 uur. Broederenkerk, Heilige Lebuinusparochie, Broederenstraat 18.

Maandag 16 tot en met vrijdag 20 januari

11.00 – 16.00 uur. Koningskerk, Mariënburghstraat 4. Alle dagen aandacht voor Week van gebed. Er is een gebedsplek ingericht.

Dinsdag 17januari

19.30 uur. Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 Diepenveen, bezinning op een evangelietekst. Bijbel ervaren (Lectio Divina)  aan de hand van de methode van de monniken. Aanmelden: ruudpragt@gmail.com of tel.0630430386

Woensdag 18 januari

19.30 uur. Koningskerk, Mariënburghstraat 4.  Gebedssamenkomst met medewerking van jongeren en volwassenen

Donderdag 19 januari

19.30 uur. Leger des Heilsgebouw, Rijkmanstraat 26,  Leger des Heils samen met interkerkelijke evangelisatie Prayer Station. Aansluitend gelegenheid om met het team van Prayer Station mee de stad in te gaan.

Vrijdag 20 januari

19.30 uur. De Oase, Grevelingenstraat/ hoek Deltalaan). Veel ruimte voor vrij gebed.

Zaterdag 21 januari

19.30 uur. Protestantse gemeente, Lebuinuskerk, avondgebed in Magistraatskapel, ingang onder de toren. Thema: Het hoeft niet zo te zijn.

Zondag 22 januari

10.00 uur. Protestantse gemeente, Lebuinuskerk, oecumenische dienst. Voorgangers Lonneke Gunnink (RK-parochie) en ds. Saar Hoogendijk (Protestanse gemeente). De kerk wordt minimaal verwarmd; warme kleren aanbevolen.

10.00 uur. Koningskerk, Mariënburghstraat 4.  Dienst met aandacht voor Week van gebed, live te beluisteren via https://kerkdienstgemist.nl/stations/8-Koningskerk-Deventer.

10.00 uur. Baptisten Gemeente Deventer, Binnensingel 16.  Dienst in kader Week van gebed.

Vorig artikelOmroep Gelderland en RTV Oost starten samen nieuw opsporingsprogramma Plaats Delict
Volgend artikelGeslaagde opruimactie vuurwerkresten