BATHMEN – R.V. Bathmen organiseert ook dit jaar weer hét hippische hoogtepunt van Deventer en omgeving, namelijk Bathmen te Paard! Vanaf zaterdag 4 maart tot en met zaterdag 11 maart staat Bathmen in het teken van het hippisch spektakel Bathmen te Paard. Internationale toppers uit de spring- en mensport maken hun opwachting in manege ‘t Ruiterkamp.

 Bathmen te Paard – voor ieder wat wils 

Bathmen te Paard wordt dit jaar geopend met de jongste deelnemers. Zaterdag 4 maart verschijnen de pony’s aan de start in verschillende springrubrieken. Op zondag 5 maart verschijnen de allerkleinsten aan de start in de verschillende bixie rubrieken. Ook worden er deze dag leuke knutselactiviteiten georganiseerd in de kantine van onze manege.

Woensdag 8 maart komen (inter)nationale deelnemers naar Bathmen voor de hoogste klassen in verschillende springrubrieken. De woensdag is dan ook altijd een prachtige dag om een kijkje te nemen in onze manege. ’s Avonds staat de altijd spannende GMB DERBY op het programma. Tijdens deze spectaculaire wedstrijd springen deelnemers over veelal natuurlijke hindernissen in de verschillende rijhallen. Onze parcoursbouwer Jos Brinkman maakt elk jaar weer een ander parcours met nieuwe hindernissen, in samenwerking met de bouwploeg en de hinderniscommissie. Tijdens deze avond wordt er dit jaar livemuziek gemaakt door DJ Ferdy van Keulen.  De avond begint om 20:30 uur.

Donderdag 9 maart staan er gedurende de dag allerlei springrubrieken op het programma. Tijdens deze dag worden veelal jonge paarden opgeleid in de klassen BB, B en L. Tijdens het avondprogramma komen de regionale deelnemers aan de start in de klasse BB, B en L.

Op vrijdag 10 maart komen vrijwel alle springklassen aan bod. Gedurende de dag wordt er zowel in de klasse L als in de klasse ZZ gereden. Tijdens het avondprogramma wordt de Grote Prijs van Bathmen verreden in de klasse 1.40. De avond begint om 20:00 uur.

 

Zaterdag 11 maart wordt Bathmen te Paard afgesloten met het mennen. Overdag komen de regionale menners aan de start. Vanaf 19:00 uur staat de Spectaculaire Marathon van Bathmen te Paard voor de (inter)nationale menners op het programma. Vanuit binnen- en buitenland komt de top aan de start in Bathmen zoals Koos de Ronde en Bram Chardon. Tijdens deze avond wordt er livemuziek gemaakt door DJ Ferdy van Keulen en ook de Deurdweilers uit Deventer zorgen dit jaar weer voor de vrolijke stemming.

Bruin Café

Maak een ‘avondje Bathmen te Paard’ compleet door een tafel in ons Bruin Café te boeken en geniet de gehele avond van de mooiste zitplaatsen inclusief een drank- en hapjesarrangement. Het Bruin Café arrangement is te boeken op woensdagavond 8 maart tijdens de Derby en op zaterdagavond 11 maart tijdens de Spectaculaire Marathon. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan concoursbathmen@hotmail.com. 

Maatschappelijke betrokkenheid

Bathmen te Paard is maatschappelijk betrokken. Op donderdag middag 9 maart zijn tussen 14:00 uur en 17:00 uur de ouderen van de Zonnebloem Bathmen, Loo, Lettele en Okkenbroek weer van harte welkom voor een gezellige middag paardensport onder het genot van een hapje en een drankje. Aanmelden voor deze middag kan tot 3 maart bij Gerry Teunissen 06-46053042.

Kortom

Het belooft weer een evenement te worden met topsport op hoog niveau! Uiteraard met de gezelligheid, gastvrijheid en hartelijkheid die u van ons gewend bent! De toegang is het gehele evenement gratis. Wij zien u graag in manege ’t Ruiterkamp aan de Koekendijk 20 te Bathmen!