DEVENTER – ,,In sommige steden in de Randstad is het al filerijden met bakfietsen”, lacht Marc Riesewijk. ,,Vaak zie je dat een paar jaar later dan richting het oosten komen. Als je nu hier in de woonwijken kijkt, zijn er al veel jonge gezinnen die zeggen: we doen de tweede auto eruit, ik zet zo’n bakfiets neer! Laat er op school twee ouders zijn die ermee rijden; dat heeft een sneeuwbaleffect. En met steeds meer autovrije binnensteden wordt óók voor bedrijven de aanschaf van een bakfiets heel interessant.”

Door Rudy Brouwer

Na de verkoop van zijn familiebedrijf op de Snipperling richt Marc zich sinds het begin van dit jaar met zijn nieuwe ‘experience store’ Riesewijk Exclusives aan de Hunneperweg 3 op een segment in fietsmobiliteit dat in de lift zit: elektrische bakfietsen, exclusieve speed-pedelecs en hoogwaardige e-bikes. ,,Als je binnensteden autovrij wilt hebben, moet je als overheid een goed alternatief bieden: subsidies voor dit soort luxe fietsen worden dan ook steeds aantrekkelijker.”

Op vrijdag 3 maart en zaterdag 4 maart a.s is de officiële opening van Riesewijk Exclusives gepland. ,,We hebben veel geïnvesteerd in onze website”, vertelt Marc. ,,Een beetje goud met zwart; ziet er echt chique uit en zit strak in elkaar. Het voelt een beetje alsof je die website instapt, als je bij ons de nieuwe winkel binnenkomt: een chique uitstraling en je wordt er verrast door allerlei dingen. Dat is wat we graag willen en tijd voor maken: een optimale klantbeleving is ontzettend belangrijk.”

Mee op reis
,,We hebben zo’n barista caravan hier staan, voor een écht lekkere kop koffie. Een hypermoderne werkplaats met een speciale bakfietsbrug én een monteur die drie keer op rij de beste van de Benelux is geweest. We nemen onze klant mee op reis door het hele proces. Bij het ophalen van de fiets zet ik de klant hier in een speciale bioscoopstoel en krijgt hij of zij – vóórdat de onthulling volgt – een film te zien over de aankoop. Ik voel hier weer ruimte om over zulke dingen na te denken.”

,,Ik word hier blij van, dit vind ik leuk”, geniet de jonge ondernemer. ,,Met alle regelingen die er zijn, kun je de aankoop van een luxe fiets voor particulieren en bedrijven gewoon heel interessant maken. Van de week zat hier iemand, die was na een half uur nóg helemaal onder de indruk van de klantbeleving en die stamelde: ohh, ik vind het zo gaaf… Ik vind dit zó gaaf!”, glundert Marc. ,,En dát is wat je wilt. Wat ik zei: we hebben en maken daar ook écht de tijd voor. En dat voelt gewoon goed.”

Grand Opening Riesewijk Exclusives, Hunneperweg 3: vrijdag 3 en zaterdag 4 maart a.s. Meer info: www.bakfietswebshop.nl of www.stromerpedelec.nl