DEVENTER – Er lijkt een ABBA-gekte te zijn uitgebroken in Deventer. De ‘echte’ ABBA wil nooit meer optreden en sloeg in 2016 zelfs een reünie-bod van 1 miljard dollar af. Vandaar proberen anderen het stokje over te nemen.

Zo is er op donderdag 9 maart de wervelende spektakelshow ‘ABBA The Music’ in de schouwburg. Zaterdag 8 april treedt ‘ABBA Tribute’ op in grote zaal van De Zwarte Silo. Tot slot is er op 19 en 20 april een ‘ABBA undercover’ in De Hip, onder leiding van drummer Bob Hogenelst met een negenkoppige band. Onlangs waren er ook al ABBA-specials bij Club Chicago en restaurant Toast.

Opvallend is dat geen enkele ABBA-avond hetzelfde is. Zo heeft De Hip een eigen undercover-concept, wat topmusici samenbrengt voor een eenmalig optreden. Bij de schouwburg is vooraf een speciale ABBA-lezing door de onlangs voor de Pop Media Prijs 2022 genomineerde Anne Hurenkamp uit Deventer. De Zwarte Silo biedt als extraatje een seventies disco afterparty met de Deventer veteraan DJ Sterrenmix. Voor alle genoemde ABBA-events zijn nog tickets verkrijgbaar.

Vorig artikel24 & 25 februari restantenmarkt op winkelcentrum Colmschate
Volgend artikelOPROEP: Vader en zoon Overeem drukten illegale krant in Deventer