DEVENTER – Op vrijdag 24 februari a.s. organiseert Klooster Nieuw Sion samen met stichting Magna Musica een bijzonder Kloosterdiner Speciaal: een vegetarisch ‘kloostermaal’ met ingrediënten uit de eigen moestuin wordt gecombineerd met een prachtig concert van het Concertkoor van Magna Musica in de Refter van Nieuw Sion.

Het Kloosterdiner Speciaal is sinds vorig jaar een maandelijks terugkerend fenomeen in de schenkerij van het klooster. Sinds januari hebben de avonden een vernieuwd karakter gekregen doordat de nieuwe chef-kok Tessa Harbers en het team van de klooster-moestuin nog nauwer zijn gaan samenwerken. Zo proeven deelnemers aan het kloosterdiner altijd van eerlijke, verse smaken uit de eigen kloostertuin. Het programma wordt afgesloten met muziek of een lezing als inspirerend ‘nagerecht’.

Concert Magna Musica

Na het driegangendiner in de schenkerij van het klooster, kan op 24 februari vanaf 20.15 uur genoten worden van een concert van ca. 1 uur in de Refter. In een bezetting van vijf zangers – een quintet – laat het Concertkoor van Magna Musica deze avond prachtige parels uit de muziekgeschiedenis horen. Er komen verschillende muziekstijlen voorbij van: Mendelssohn tot Gjeilo, van Tallis tot De Klerk. Het ensemble zingt niet alleen koorwerken, maar ook in kleinere bezettingen, zoals een terzet, duet of solostuk voor sopraan of bas.

De zangers die meewerken aan dit project zijn goed op elkaar ingespeeld omdat ze in verschillende ensembles samen zingen. Het Quintet van deze avond wordt vakkundig begeleid op de toetsen door Joshua Joseph uit Nijverdal. De artistieke leiding is in de handen van Joalien van den Houten.

Het Kloosterdiner vangt op 24 februari aan om 18.30 uur. Meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren: www.nieuwsion.nl/programma.

Vorig artikelVier Carnaval met en bij de Deurzakkers Daeventer
Volgend artikelCode Rood Geel op Koekstad Radio 94.4 fm haalt 6.850 op voor GIRO 555