DEVENTER – Het maandelijkse Veteranencafé wat plaatsvindt op elke derde dinsdag van de maand in Happerij Tapperij de Expeditie in Deventer, wordt op dinsdag 21 februari 2023 omgedoopt tot Thuisfrontcafé.

Thuisfront

Het thuisfront is voor iedereen belangrijk. Helemaal voor de uitgezonden militairen die voor het Koninkrijk der Nederlanden uitgezonden zijn geweest en hebben gestreden voor onze vrijheid en die van een ander. En achter elke militair is een stabiel thuisfront zeer belangrijk. Door een stabiel thuisfront kan een uitgezonden militair goed en professioneel functioneren. Ook voor de militairen die de dienst hebben verlaten en als veteraan door het verdere leven gaan, is ook nog steeds een stabiel en fijn thuisfront zeer belangrijk. Een veteraan heeft soms ingrijpende dingen gezien en meegemaakt en het thuisfront kan de militair in kwestie begrijpen als persoon en weet snel signalen op te sporen als een militair of veteraan niet lekker is zijn of haar vel zit.

Bedankje

Deze editie van het Veteranencafé, dat georganiseerd wordt door de Stichting Veteranen Deventer (SVD), staat het thuisfront ‘in the spotlight’. De SVD wil daarom in de maand van de liefde extra het thuisfront in het zonnetje zetten en een dankwoord uitspreken namens de veteranen. “Hier hoort uiteraard iets lekkers bij”, zegt Niels van Bockel, voorzitter van de stichting. “Wij zijn hier in 2019 mee begonnen, maar door de pandemie hebben we afgelopen twee jaar hier geen extra aandacht aan kunnen besteden. We vinden het belangrijk dat het thuisfront van de veteranen, die eens per maand bij ons in het Veteranencafé komen, zich ook thuis voelen. En daarom zetten wij hen nu op de voorgrond!”

Ook zal er iemand van het Nederlandse Veteraneninstituut (NLVi) aanwezig zijn tijdens het Thuisfrontcafé en wat vertellen over de thuisfrontdagen die zij op hun beurt weer organiseren dat eens per jaar plaatsvindt. Deze thuisfrontdagen die het NLVi organiseren worden veelal groots uitgepakt en zijn uitsluitend alleen voor het thuisfront. Hier mogen partners, kinderen en/of ouders van de uitgezonden militairen of veteranen naartoe komen.

Het Thuisfrontcafé van de SVD vindt plaats op dinsdag 21 februari 2023 vanaf 19.30 uur aan de Smedenstraat 9 te Deventer bij Happerij Tapperij de Expeditie. De avond is vrij toegankelijk voor één ieder die geïnteresseerd is.

Vorig artikelDokFever partynight voor 45 plus op 4 maart
Volgend artikelSVOD gymnasten gooien hoge ogen bij 1e districtswedstrijd Ritmische gymnastiek