DEVENTER – Koning Willem-Alexander geeft op vrijdagochtend 21 april het startsein voor de landelijke opening van de Koningsspelen. Dat doet hij in sportcentrum De Scheg in Deventer, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekend.

Deze editie van de Koningsspelen staat in het teken van het thema ‘1,2 iedereen doet mee!’. Kinderen krijgen dit jaar ook de gelegenheid te ontbijten en te sporten op donderdag 20 april.

Sommige scholen draaien namelijk op 21 april een aangepast programma i.v.m. het Suikerfeest. Omdat we het belangrijk vinden dat álle kinderen en scholen mee kunnen doen met het sportieve Oranjefeest, is er voor deze oplossing gekozen.

Sportbedrijf Deventer organiseert samen met verschillende sportaanbieders in heel Deventer voor meerdere basisscholen de Koningsspelen. In sportcentrum De Scheg zullen 850 kinderen afkomstig van vijf basisscholen gezamenlijk gezond ontbijten en deelnemen aan verschillende sportclinics.

De opening wordt op vrijdag 21 april  live uitgezonden door Zappsport op NPOZapp.

De Koningsspelen zijn voor het eerst georganiseerd in 2013 in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander, met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk en heel leuk zijn.

Dit jaar nemen er meer dan 1,3 miljoen kinderen deel aan de Koningsspelen, afkomstig van ruim 6300 basisscholen. Ook scholen in het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland doen mee. De landelijke coördinatie van de Koningsspelen is in handen van de Krajicek Foundation en de Cruyff Foundation.