DEVENTER – Normaal zijn november en december de maanden voor de diverse hitlijsten op de Nederlandse radio. Dit jaar start hét radiostation voor Deventer, Koekstad 94.4 FM, al in april. Op Goede Vrijdag om 09.00 uur start de lijst die jij zelf samenstelt. In totaal 39 uur onafgebroken hebben de DJ’s van Koekstad Radio 94.4 FM nodig om de 500 mooiste platen aller tijden te draaien.

“Afgelopen november hadden we al plannen om een Top 500 lijst te maken, maar dan zijn er al zoveel lijsten die worden gedraaid dat we het weekend voor Pasen hebben gekozen. Vanaf 09.00 uur op Goede Vrijdag gaan we van start met de marathon. Ook ’s nachts draaien we door, want ook in de nachtelijke uren merken we dat er veel mensen luisteren. Je kunt trouwens ook meekijken, de webcams blijven 39 uur lang aanstaan”, vertelt Jeroen Schoppema.

Stemmen

Het is aan Deventer welke platen er in de lijst komen te staan. Verderop in de krant staat een invullijst. Hierop kun je jouw 15 favoriete platen invullen. Maak er een foto van en app deze door naar de studio via Whats-App. Het nummer hiervoor is 0570594908 of mail je lijst naar de Koekstad studio via studio@koekstadradio.nl. Stemmen kan tot en met zondag 2 april. Op 7 april t/m het laatste uur van 8 april kun je de lijst horen.

Luisteren

Koekstad Radio kun je luisteren in de ether via 94.4 FM en DAB+ kanaal 6D. Voor je smartspeaker thuis download je de JUKE app en stream je de zender door. Kijken kan via koekstadradio.nl. Heb je een Chrome Cast, dan download je de Twitch app en stream je het beeld door naar je TV.

Vorig artikelHotel Restaurant Huis Vermeer bestaat deze maand 10 jaar!
Volgend artikelSurinaamse kijkkast in Museum De Waag