DEVENTER – “We dragen met z’n allen altijd twee precies dezelfde schoenen”, zegt Sabine Toorneman. “Die koop je nou eenmaal zo als paar in de winkel. Maar: er is dus geen mens dat twee dezelfde voeten heeft”, weet de bedrijfsmanager van Voetcomfort. “Voetzorg wordt heel erg onderschat. Het imago van een orthopedische schoen is misschien nog oubollig: bruin met klittenband. Maar wij maken hier echt de mooiste schoenen en zélfs de mooiste sneakers die helemaal in het straatbeeld passen.”

Door Rudy Brouwer

“Wat wij graag doen en waar we ook heel goed in zijn, is er voor zorgen dat mensen weten hoe belangrijk lopen is. Daar richten wij ons op, met hart en ziel”, legt Sabine uit. “We proberen klanten daarin zo persoonlijk mogelijk mee te nemen en ze te vertellen dat bewegen zóveel vrijheid geeft. We staan en lopen elke dag heel vanzelfsprekend op onze voeten. Daar denk je niet over na. Tót we een probleem krijgen. Je kan heel veel ongemakken voorkomen door preventieve aandacht en zorg. Niet door pas te komen als je klachten hebt of al eens gevallen bent.”

Voetcomfort bestaat op 1 april a.s. 10 jaar en die tijd is volgens Sabine voorbij gevlogen. “In no time hadden we naast de orthopedische schoenen ook podotherapie, steunkousen, medische pedicure en een oefenzaal erbij. Dat zit nu allemaal onder één dak in een medisch centrum achter winkelcentrum Colmschate met huisartsen, fysiotherapeuten en prothesemakers. En ook met het Deventer Ziekenhuis werken we heel veel samen. Dat maakt dat alles goed verzorgd is en makkelijk geregeld. Soms kan je alleen met een tip over buigzaamheid van een zool al zo goed helpen.”

Inloopspreekuur
“Met Rob en Ivanka Witteveen als eigenaren, hun zoon Tim als schoentechnicus en bedrijfshond Guusje voelt Voetcomfort echt als een laagdrempelig familiebedrijf waar je makkelijk binnenstapt”, vindt Sabine. “Ons pand is goed bereikbaar, vrij parkeren en deuren die vanzelf opengaan. Duizenden stadgenoten voelen zich er inmiddels welkom. Elke dinsdag van 16.00 uur tot 17.00 uur is er gratis inloopspreekuur. Dan kijken we of één van onze specialisten iets voor je kan betekenen. En daar zijn we eerlijk in; geen verkooppraatjes. De allerbeste reclame is om goed advies te geven.”

“Wat wij doen, is het dichterbij brengen van de zorg”, legt Sabine uit. “Zodat mensen zélf de regie kunnen blijven houden over hun mobiliteit en hun leven. Zodat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen en zelf hun boodschappen kunnen doen. Niet meer al die gangen naar het ziekenhuis, maar gewoon makkelijk, lokaal en laagdrempelig goede voetzorg bieden. En bij Voetcomfort gaat het om de zorg, niet om het geld. Dus als je ook maar iéts hebt met je voeten: stap bij ons naar binnen!”

Open Dag Voetcomfort, Fonteinkruid 63
Zaterdag 1 april a.s. (10.30 u tot 14.30 u)
www.voetcomfort.nl

Vorig artikel125 jaar Borstelwinkel in de Menstraat
Volgend artikelVerkiezingsochtend op Koekstad Radio 94.4 FM