DEVENTER – Op zondag 30 april vertellen bewoners verhalen in huizen waar Joden of verzetsmensen woonden en werkten voor, tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog. Bijzonder is dat je als bezoeker te gast bent in deze huizen en in de intieme setting van de woonkamer of keuken luistert naar de persoonlijke, ontroerende en vaak opmerkelijke geschiedenissen die plaatsvonden achter een voordeur in . Kijk voor het programma op www.jck.nl/deventer

In vijf huizen in het Noordenbergkwartier
In Graven 11, Nieuwe Markt 8, Papenstraat 33 en 50 en Grote Poot 10 zal het verhaal vertelt worden van de families die daar hebben gewoond. Tussen 11.00 en 15.00 uur zal er per huis mogelijk zijn om in twee rondes dit verhaal te horen.

Over de organisatie
In Deventer wordt Open Joodse Huizen | Huizen van Verzet georganiseerd door het Etty Hillesum Centrum en werkgroep Struikelstenen Deventer met ondersteuning van het Nationaal Holocaustmuseum.

18 steden
Open Joodse Huizen | Huizen van Verzet vindt in 2023 plaats in Amsterdam, Assen, Bergen op Zoom, Borculo, Den Haag, Deventer, Emmen, Gorinchem, Gouda, Groningen, Haarlem, Hoorn, Nijmegen, Steenwijk, Utrecht, Wageningen, Winterswijk en Zaanstad. Kijk voor het overzicht op www.jck.nl/openjoodsehuizen.