DEVENTER – Het buitenbad van het Borgelerbad blijft in wintermaanden gesloten. Sportbedrijf Deventer trof vanwege de energiecrisis al in 2022 maatregelen om activiteiten met een hoog energieverbruik terug te dringen. Ook dit najaar acht het Sportbedrijf het niet verantwoord het bad in de wintermaanden geopend te houden.

De energie- en klimaatcrisis zorgen landelijk nog steeds voor enorme uitdagingen. Ondernemers en inwoners worden gevraagd energieverbruik terug te dringen. Als maatschappelijke organisatie geeft ook Sportbedrijf Deventer aan deze oproep gehoor, door in te zetten op besparing van energieverbruik.

In november 2022 besloten zij, in samenspraak met de gemeente, activiteiten te beperken met een naar verhouding hoog energieverbruik. Het verwarmde Trimbad, het buitenbad van het Borgelerbad, werd daarom in de koudere maanden gesloten. Nu enkele maanden later, de energie-uitdagingen onveranderd zijn, is besloten ook dit najaar het Trimbad te sluiten.

“Het gasverbruik voor een winteropening is enorm. We moeten daarom maatregelen treffen. Het geniet niet onze voorkeur beweegactiviteiten af te schalen, vanwege de maatschappelijke impact. Door het aanbod bij het Borgelerbad en De Scheg is er voldoende capaciteit om te blijven trainen. Ook zijn de momenten waarop bij het Borgelerbad binnen gezwommen kan worden gelijk aan de tijden van het buitenbad”, aldus Ron Bauhuis – Manager Zwembaden bij Sportbedrijf Deventer.

Het Trimbad is geopend van 27 mei tot 24 september 2023.
Meer info op www.borgelerbad.nl

Vorig artikelDeventer krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers
Volgend artikelTUI Deventer bouwt aan gloednieuwe winkel in de Lange Bisschopstraat