DEVENTER – Triathlonvereniging Triami organiseert op zondag 7 mei de Triathlon van Deventer: Een wedstrijd met een leuk parcours rond het Zandweteringpark. Het evenement is geschikt voor jong en oud, van recreatief tot prestatiegericht, en het betreft slechts 1/16e van de afstand van een normale triathlon. Deze triathlon is er voor iedereen!

Ook olympisch triathleet Maya Kingma neemt deel aan de wedstrijd. Zij heeft grote overwinningen behaald bij internationale wedstrijden, staat in de top 10 van de wereld en is tevens lid van Triami: “Voor veel mensen die er iets verder van af staan lijkt een triathlon iets enorms of onhaalbaars. Maar juist deze triathlon is laagdrempelig en voor iedereen te doen. Een uitgelezen kans om onze mooie sport te ontdekken, en misschien zelfs een nieuwe passie te vinden” aldus Maya.

Dat deze triathlon voor iedereen is blijkt ook uit de aparte categorieën voor de jeugd vanaf 10 jaar en voor deelnemers met een verstandelijke beperking. Het evenement is compact en omvat een zwemafstand van 250 meter in het Borgelerbad, fietsen over een lokale wielerbaan (10,4 km) en hardlopen (2,5 km) door het park en over de baan van Daventria. Je kunt alles tegelijk zien gebeuren, en dat maakt het extra charmant.

Doe je mee? Schrijf je dan snel in via https://www.triathlondeventer.nl/inschrijven.

Vorig artikel4 mei dodenherdenking in Diepenveen
Volgend artikelTerug naar de middeleeuwen in Deventer